Završena regata „Dan Tivta“

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 30. studenog 2015. - 9:14
Autor: 

U Tivtu je jučer  završena regata „Dan Tivta”, koja se tradicionalno jedri u sklopu Novembarskih dana, proslave Dana Općine Tivat. Regatu je organizirao Jedriličarski klub Delfin, pod pokroviteljstvom Općine Tivat. Jedrilo se u klasama Optimist, Laser Standard, Laser Radial i Laser 4.7. Na regati su sudjelovali  natjecatelji  iz crnogorskih klubova JK “Lahor” iz Kotora, JK “Jugole Grakalić” iz Herceg Novog i JK “Delfin” iz Tivta.

Nakon što je prošlog vikenda regata odložena zbog jakog juga, prvog dana u subotu 28.11. po levantu jačine 2-3 čvora jedrila se jedna regata. U nedjelju 29.11. start je dat po sjevernom vjetru od 10 do 12 čvorova, koji je poslije oslabio do jačine 5 čvorova.

JK Delfin zauzeo je tri prva mjesta u klasi Optimist u generalnom poretku. Pobjednik je Nikola Golubović(2004.), druga je Tatjana Kusovac(2003.) i bronca je pripala Igoru Nikoliću(2002.) Golubović je na prvoj poziciji i u klasi Optimist do 12 godina, a za njim je Tatjana i na trećoj poziciji Racković Romina(2005.) iz JK Lahor iz Kotora. U klasi Optimist za djevojčice zlato je ponijela Tatjana, srebro Romina, a broncu je ponijela Josipa Čelanović (2003.), jedriličarka JK Delfin.

Ilija Marković(2002.), jedriličar JK Delfin, zauzeo je prvo mjesto u klasi Laser4.7, srebro je pripalo Milojević Zorki(1999.) a bronca Rašović Matiji(1999.), oboje jedriličari JK Jugole Grakalić iz Herceg Novog.

Jedriličar Delfina Balša Dojkić(1998.) prvi je u klasi Laser Radial, drugi je Goran Burić(1994.) iz kotorskog Lahora, a broncu je uzela Irina Kusovac(2000.), također  jedriličarka Delfina iz Tivta.

U klasi Laser Standard pobjednik je Igor Les(1991.) iz Delfina, srebro je uzeo Todor Tušup(1996.) jedriličar JK Jugole Grakalić iz Novog i za broncu se izborio Luka Radonić(1998.) za JK Delfin.

Najuspješnijima su dodijeljeni pehari i medalje, koje je posebno za ovu priliku osigurala i kreirala kompanija BrandNewTivat, te je tako obilježena sinergija Općine  Tivat, Jedriličarskog kluba Delfin i nautičke tradicije grada. Ideja o dodjeli ovih originalnih nagrada izrasla je iz novog znaka grada Tivta, na kom centralno mjesto zauzima jedro  kao bitna osobenost grada Tivta. Nagrade su dodijeli g. Predrag Gajić, direktor kompanije BrandNewTivat i gospodin Boris Pean, ispred Sekretarijata za sport Općine Tivat.

„Zajedničko za sve jedriličarske klubove i naše najmlađe jedriličare, je da svakodnevno ulažu puno vremena i energije, i ostvaruju značajan napredak. Ovo je regata revijalnog karaktera i posebno nam je drago da su naši prijatelji iz JK Jugole Grakalic i JK Lahor jedrili sa nama u čast i u ime zahvalnosti našem gradu. Veliku podršku našem klubu pruža upravo Opština Tivat, a mi činimo sve da svojim upornim radom i ostvarenim rezultatima opravdamo ukazano povjerenje. Ponosni smo na svoje jedriličare koji su izuzetni ambasadori Tivta i Crne Gore širom svijeta. Dobar vjetar svima!“  - JK Delfin.