Završena regata u čast Tivtu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 28. studenog 2016. - 9:15
Autor: 

 Jučer je u Tivtu odjedren drugi dan regate Dan Tivta. Po levantu do 8 čvorova i povremenoj kiši, odjedrena je jedna regata, čime je i završeno  natjecanje. Jedrili su jedriličari JK Lahora iz Kotora, JK Jugole Grakalić iz Herceg Novog i JK Delfina, u klasama Optimist i Laser. Najboljim jedriličarima nagrade je dodijelio Nikola Krsmanoć ispred Sekretarijata za sport, mlade i socijalna pitanja Općine Tivat.

U klasi Optimist u generalnom plasmanu pobjednik je sktuelni državni prvak Nikola Golubović, JK Delfin. Stefan Anđelić je drugi, a treća Josipa Čelanović takođe iz Delfina. Josipa je prva u konkureciji djevojčica, druga je Tatjana Kusovac iz JK Delfin, i treća je Romina Racković, JK Lahor. U konkurenciji do 12 godina jedriličari Delfina su zauzeli prva tri mjesta, i to prvo Nikola Golubović, drugo Pavle Musić i Luka Roćen treće.
U klasi Laser Radial prvi je Balša Dojkić iz JK Delfin, drugi je Goran Burić iz JK Lahor i treća Delfinova jedriličarka Irina Kusovac. Ilija Marković, JK Delfin je prvi u klasi Laser 4.7, drugi je Igor Nikolić također iz Delfina, i treći  je Matija Rašović i z JK Jugole Grakalić.

Regatu Dan Tivta tradicionalno organizira JK delfin pod pokroviteljstvom Općine Tivat u okviru proslave oslobođenja Tivta i programa Novembarski dani.