Završeno Otvoreno prvenstvo Crne Gore u jedrenju u Tivtu

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 24. rujna 2018. - 8:34
Autor: 

Tijekom tri dana odjedreno je pet regata. Planirano je ukupno osam, ali drugog dana zbog nedostatka vjetra dvije regate su prekinute. Najzadovoljniji po završetku šampionata su jedriličari iz JK Delfin, koji je bio i organizator.

U klasi Optimist titulu državnog prvaka osvojio je Pavle Musić iz JK Delfin, Vasilije Kurbanović i treći Viktor Lesjak, svi iz JK Delfin.  Oni su ponijeli i titulu u konkurenciji do 12 godina u klasi Optimist. U konkurenciji jedriličarki u klasi Optimist državna prvakinja je Romina Racković iz JK Lahor iz Kotora, druga je Tea Čelanović, JK Delfin, i treća Nina Strahinja iz JK Lahor. U olimpijskoj klasi Laser Standard vodila se velika borba za postolje, i na kraju su tri natjecatelja završila s istim brojem bodova.  Prvenstvo je imalo međunarodni karakter te je u otvorenom prvenstvu zlatna medalja  pripala Aleku Cvinaru iz dubrovačkog JK Orsan, koji je posljednju regatu završio prvi. Ilija Marković je osvojio srebro i broncu Matija Grabiću, obojica iz Delfina. Ilija Marković je državni prvak u klasi Laser Standard, drugi je Matija Grabić, a treći je Radivoje Popović iz JK Lahor Kotor. Delfinov jedriličar Danilo Jončić je državni prvak u klasi Laser 4.7, Robert Moris, JK Jugole Grakalić i treći je Nikola Golubović, JK Delfin. Irina Kusovac ponijela je titulu u klasi Laser Radial, Tatjana Kusovac je druga i Jan Spirin je treći, svi iz Delfina.

Ceremonija dodjele nagrada održana je ispred JK Delfin, a najboljim jedriličarima Crne Gore nagrade su dodijelili Nikola Krsmanović, Sekretarijat za sport i mlade Općine Tivat i Predrag Vukčević, sportski direktor Crnogorskog jedriličarskog saveza. Prvenstvo je održano pod pokroviteljstvom Općine Tivat i Ministarstva sporta Crne Gore.