Kate Middleton rodila je djevojčicu

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 04. svibnja 2015. - 10:47
Autor: 

Čekanju je napokon došao kraj i Velika Britanija slavi jer je dobila još jednu kraljevsku bebu. 

Kate Middleton (33), vojvotkinja od Cambridgea rodila je kćer. Majka i dijete su dobro, izvjestio je Kensington Palace. Djevojčica je teška 3.760 grama. Ime djeteta još nije objavljeno. Kraljica Elizabeta, princ Charles i svi članovi kraljevske i Kateine obitelji su oduševljeni. 

Vojvotkinja je primljena u subotu oko 6 sati u bolnicu St. Mary u Londonu s ranim trudovima. Princ William (32) uz Kate je bio tijekom poroda, a obitelji se ispunila želja da dobiju malenu princezu koja je zauzela četvrto mjesto u redu za nasljeđivanje engleske krune, iza djeda, oca i malenog brata Georgea koji će uskoro napuniti dvije godine, a za njega se brine dadilja Maria Borrallo.

Kraljevska obitelj je nakon 25 godina dočekala rođenje princeze, a posljednja je bila princeza Eugenija. Ispred bolnice i Buckinghamske palače okupio se velik broj novinara i obožavatelja kraljevske obitelji koji žele biti prvi koji će vidjeti prestolonasljednicu. 

Britanski premijer David Cameron čestitao je Kate i Williamu. 

- Čestitke vojvodi i vojvotkinji od Cambridgea na rođenju malene djevojčice. Nevjerojatno sam uzbuđen zbog njih - napisao je na svom Twitter profilu. 

Britanski političar Ed Miliband također je uputio čestitke kraljevskom paru na rođenju kćeri. 

- Želim im mnogo radosti, sreće i nadam se da će se moći naspavati - napisao je na društvenoj mreži. Čestitkama se pridružio i političar Nick Clegg. 

Kraljevska pošta će po prvi put u 500-godišnjoj povijesti odati počast kraljevskom rođenju posebnim žigom koji će otisnuti na sva pisma u utorak. Milijuni pismenih pošiljki i paketa imati će žig s tekstom: "Čestitamo vojvodi i vojvotkinji od Cambridgea na rođenju kćeri".