Biograd u lipnju domaćin tisućama vlasnika Harley Davidson motocikala

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 28. svibnja 2014. - 11:18
Autor: 

Biograd na Moru ovogodišnji je grad domaćin 23. H.O.G. Rallyja (Harley-Davidson Owners Group Rally) jednog od najvećih motociklističkih događaja u Hrvatskoj i Europi, koji će u organizaciji poznatog brenda Harley Davidson i Grada Biograda trajati od 12. do 15. lipnja.

Organizatori najavljuju dolazak preko 20.000 vlasnika Harley-Davidson motocikala i uvjereni su da će svi sudionici i ove godine tijekom boravka iznimno doprinijeti razvoju i turističkoj promociji Hrvatske.

Kao glavnu atrakciju 23. H.O.G.-a najavljuju spektakularnu paradu u subotu, 14. lipnja, kada će se formirati zajednička kolona svih okupljenih Harley-Davidsona.

Najavljuju i atraktivnu izložbu prerađenih motocikala u petak, 13. lipnja, s nekim od najljepših europskih motocikala, a svi okupljeni moći će i sami odabrati svog favorita te glasovati za najbolji motocikl. U večernjem djelu programa tijekom tri večeri izmjenjivati će se na dvije pozornice europski i hrvatski bendovi.

Organizatori očekuju veliko zanimanje vozača za probne vožnje na brojnim novim Harley-Davidson modelima, uključujući i najnoviji Harley-Davidson StreetTM 750.

Za one koji još ne voze, bit će spreman JumpstartTM – postolje s pričvršćenim motociklom na kojem će se, zahvaljujući stručnoj demonstracijskoj podršci, moći isprobati vožnja Harley-Davidsonom "na mjestu".

Lokalni ogranci Harley-Davidson kluba organizirat će ture za obilaske Dalmacije, a informacije o mogućim moto izletima bit će dostupni u šatorima ogranaka.

H.O.G. Rally u Biogradu na Moru bit će besplatan za sve posjetitelje, a ulaznica je potrebna samo za motocikle. Predregistracija je započela i trodnevna ulaznica za motocikle iznosi 50 eura, obavještavaju organizatori.

Okupljanje ljubitelja Harleya u Hrvatskoj pokrenuto je još 2011. kada je više od 65.000 ljubitelja legendarnog motocikla posjetilo prvi H.O.G. Rally u Biogradu koji je, prema mišljenju organizatora, bio jedan od najuspješnijih i najzabavnijih događaja sezone.

Pozitivni komentari sudionika i članova H.O.G.-a bili su iznad svih očekivanja, ističe u priopćenju Mike Johnstone, direktor marketinga Harley-Davidson EMEA, naglašavajući zadovoljstvo što će manifestacija opet biti organizirana u Biogradu.