Blagdan Ramazanskog bajrama

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 28. srpnja 2014. - 10:56
Autor: 

Muslimani slave danas Ramazanski bajram, jedan od dva najveća blagdana u islamu. Nakon mjeseca posta, molitve i odricanja, u ranim jutarnjim satima okupili su se u džamijama kako bi još jednom izrazili zahvalnost Bogu za dar vjere.
U povodu proslave velikog islamskog blagdana Ramazanskog bajrama, predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović uputio je čestitku predsjedniku Mešihata Islamske zajednice u RH, muftiji Azizu ef. Hasanoviću, islamskim vjerskim službenicima te svim građankama i građanima islamske vjeroispovijesti u Hrvatskoj.
Želja mi je da duhovni smisao Bajrama bude ujedno i poticaj za promicanje solidarnosti, zajedništva, međuvjerske i općeljudske tolerancije te za nastojanje na izgradnji općeg dobra u Republici Hrvatskoj. Svima želim da blagdanske dane provedu radosno, u ozračju mira, prijateljstva i ljubavi. Bajram Šerif Mubarek Olsun!, stoji u čestitki predsjednika Josipovića.
Predsjednik hrvatske Vlade Zoran Milanović čestitao je islamskim vjernicima Ramazanski bajram zaželivši da im taj veliki blagdan s poukom o vrijednosti odricanja i strpljivosti donese obilje mira i veselja, obiteljskog i prijateljskog zajedništva.
Svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u Republici Hrvatskoj od srca želim čestit i blagoslovljen Ramazanski bajram! Vlada Republike Hrvatske nastavlja promicati i njegovati vrijednosti tolerancije, solidarnosti i dijaloga, poticati izgradnju povjerenja i suradnje na dobrobit društva i zajednice u kojoj živimo.
U ime Vlade Republike Hrvatske i osobno želim da vam ovaj veliki blagdan s poukom o vrijednosti odricanja i strpljivosti donese obilje mira i veselja, obiteljskog i prijateljskog zajedništva. Bajram Šerif Mubarek Olsun!, stoji u čestitki premijera Milanovića.