Drugi Festival svjetske književnosti u Zagrebu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 04. srpnja 2014. - 11:36
Autor: 

Drugi Festival svjetske književnosti okupit će u Zagrebu od 4. do 13. rujna brojne istaknute strane i domaće autore koji će sudjelovati u nizu programa, najavljeno je danas na konferenciji za novinare.

Na festivalskim tribinama, razgovorima i okruglim stolovima gostovat će tridesetak pisaca među kojima programski direktor Festivala i glavni urednik nakladničke kuće Frakture Seid Serdarević posebno ističe španjolskog književnika Javiera Cercasa, slovenskog pjesnika i esejista Aleša Debeljaka, kanadskog romanopisca Patricka de Witta, španjolsku književnicu Mariu Duenas, bosansko-hercegovoačkog pjesnika i esejista Semezdina Mehmedinovića, talijansku književnicu Francescu Melandri i francuskoga književnika Mathiasa Enarda.

U središnjem programu, Razotkrivanju, hrvatski urednici i novinari razgovarat će s piscima, na okruglim stolovima gosti Festivala razgovarat će o aktualnim temama poput politike i književnosti te građanskog rata i književnosti, a uvode se i dva nova programa.

U programu "Pisac i njegov čitatelj" predstavit će se pisci i urednici ili prevoditelji, njihovi prvi čitatelji, dok će u programu "Književna matineja" učenici triju zagrebačkih gimnazija izabrati književnike i razgovarati s njima.

Poseban dio programa je izložba koja će pokazati kako likovni umjetnici doživljavaju književno djelo.

Festival će se održavati u Kinu Europa, Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića i Galeriji Josip Račić.