Festival zelene tehnologije, inovacija i glazbe u Zadru

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 08. kolovoza 2014. - 11:00
Autor: 

U Zadru sutra počinje GreenOn movement, festival koji po prvi puta u Hrvatskoj ujedinjuje inovacije, zelene tehnologije, edukacije i glazbu.

Na tri atraktivne zadarske lokacije ovog vikenda održat će se Start Up akademija, predavanja u sklopu Inovation Expoa i glazbeni program Open Air, izvijestili su organizatori.

Petak je rezerviran je za Start Up akademiju u zadarskoj Gradskoj vijećnici gdje će studenti i mladi iz cijele Hrvatske dobiti priliku doznati nešto više o zelenim tehnologijama, alternativnim načinima financiranja projekata i putu do lakšeg zapošljavanja nakon završenog fakulteta. U sklopu akademije predavanja će održati Šime Erlić, Pročelnik odjela za EU fondove grada Zadra, Aljoša Pleić, Predsjednik uprave Sunstroom investicija, Stipe Dubravac, manager Membrain koncepta, Matija Raos, osnivač Coworking Croatia, Renata Marušić iz Zadarske razvojne agencije te Saša Cvetojević suosnivač Zagrebačkog inkubatora poduzetništva.

Drugog dana, tijekom Inovation Expoa od 17 do 22 sata na Trgu 5 bunara, javnosti će biti predstavljeni Loox - električni autobomil Dok-Inga, studentska formula FSB racing teama, inovativni sustavi Membrain koncepta - pametne samoodržive studentske kuće, HHO generator Genijator tima - jedinog uređaja na svijetu koji radi stabilnu elektrolizu vode, Sportme.hr jedinstvenog programskog sustava za sportaše te najbolji projekti izabrani iz natječaja inovacija GreenOn Inovation Expoa.

Pobjednik GreenOn Innovation Expoa, koji će biti odlučen glasovima publike i stručnog žirija, sastavljenog od predstavnika partnera GreenOn Movementa, dobit će novčanu nagradu od 20.000 kuna i pomoć pri razvoju proizvoda od Zadarske razvojne agencije i poduzetničkog inkubatora.

Uz visoku produkciju na 170 metara četvornih pozornice na Jazinama u nedjelju od 21 sat nastupit će britanska Drum N' Bass atrakcija Pendulum, majstori break beata - The Freestylers te domaće house snage Drop Dopers, Matroda i Frankie Goes Deep.

"Kao mladi poduzetnici, naišli smo na niz situacija i problema koje koče razvoj mladih i poduzetničkog duha. Iz tog razloga odlučili smo se na ovakav koncept događanja kako bi cjelokupnu problematiku približili što većem broju sudionika", kazao je na današnjem predstavljaju manifestacije predsjednik kluba Zadarskih studenata Karlo Vulin.