Guinnessov rekord u previjanju platnenim pelenama

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 25. travnja 2014. - 11:28
Autor: 

U tjednu u kojem se obilježava Dan planeta Zemlje, u subotu, 26. travnja, četvrti će se put pokušati oboriti Guinnessov rekord u istovremenom previjanju novorođenčadi isključivo u platnene pelene.

Događaj je dio međunarodne inicijative kojom se, radi očuvanja okoliša, poziva roditelje da koriste platnene pelene i tako zaustave gomilanje jednokratnih pelena na odlagalištima, izvijestila je udruga "Roda - Roditelji u akciji" najavljujući svoje sudjelovanje u inicijativi.

Prošle je godine postavljen rekord istovremenim previjanjem 8301 bebe u platnene pelene, a inicijativi su se odazvali roditelji iz 15 zemalja na pet kontinenata, poslavši poruku da su platnene pelene jedini pravi izbor za moderne obitelji, senzibilizirane za očuvanje okoliša, kaže Roda.

Za ovogodišnje sudjelovanje dosad se prijavilo 316 gradova iz 20 zemalja svijeta. Akcijom će upozoriti da svake godine milijuni jednokratnih pelena završavaju na odlagalištima, gdje će se stotinama godina nagomilavati izloženi klimatskim uvjetima i procesima raspadanja.

Dio prijavljenih gradova i sudionika, među kojima je i Hrvatska, pridonijet će ukupnom broju djece premotane u platnene pelene, ali zbog složenih uvjeta sudjelovanja neće biti uključeni u pokušaj obaranja Guinnessova rekorda.

Iz Rode pozivaju sve koji žele sudjelovati da im se 26. travnja u 11 sati pridruže u prostorima udruge u Čanićevoj 14 u Zagrebu, gdje će se upoznati roditelje koji platnene pelene koriste već dulji niz godina.

Svi sudionici trebaju doći s djetetom, vlastitim platnenim pelenama, a ako dolaze s više djece koja sudjeluju u događanju, za svako dijete potrebna je pratnja odrasle osobe.