Izbor najljepše Hrvatice u nošnji izvan RH

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 13. lipnja 2014. - 11:39
Autor: 

Udruga za očuvanje i promicanje hrvatske tradicijske kulture u BiH „Stećak“ i Hrvatska matica iseljenika iz Zagreba, a pod pokroviteljstvom Državnog ureda za Hrvate izvan RH i Općine Tomislavgrad, i uz pomoć Vlade Herceg-bosanske županiji, organiziraju program „Revija tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske „ koji će se održati 28. lipnja u Gradskoj športskoj dvorani u Tomislavgradu, s početkom u 19,00 sati.
Na izboru će se predstaviti 27 djevojaka iz 21 države, Novoga Zelanda, Australije, Sjedinjenih Američkih Država, Brazila, Čilea, Perua, Mađarske, Njemačke, Srbije/Vojvodine, Austrije, Belgije, Italije, Slovenije, Crne Gore, Češke, Slovačke, Rumunjske, Makedonije, Kosova i Španjolske te BiH.
Među natjecateljicama se biraju najljepša djevojka te prva i druga pratilja, a na web portalu www.udruga-stecak.hr bira se i Miss fotogeničnosti ovoga izbora.
Zanimljivo je da će iz nekih zemalja sudjelovati i po dvije kandidatkinje, u različitim narodnim nošnjama, većinom iz krajeva otkuda potječu njihovi roditelji, bake i djedovi.
Tijekom boravka u domovini djevojke će 26. lipnja posjetiti Zagreb, gdje će ih primiti predsjednik RH Ivo Josipović, a potom i predsjednik Hrvatskog sabora Josip Leko.
Cilj ovoga programa jest susret i povezivanje Hrvata iz cijeloga svijeta u svrhu promicanja zajedničke tradicijske kulture, jačanje i očuvanje nacionalnog i kulturnog identiteta.