Manifestacija "100 posto zagorsko" prvi put u Rijeci

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 27. kolovoza 2014. - 11:21
Autor: 

Prodajno-izložbena manifestacija "100 posto zagorsko", na kojoj će biti izloženi poljoprivredne, gastronomske, kulturne i druge vrijednosti Krapinsko-zagorske županije, po prvi će se put održati u Rijeci, u petak, 29. kolovoza.

Na riječkom Korzu izvorne zagorske proizvode, manifestacije i druge sadržaje predstavit će više od 40 izlagača - poljoprivrednih proizvođača, pčelara, vinara, obrtnika, tvrtki, toplica, agroturističkih gospodarstava, hotela, restorana, kulturnih ustanova i udruga, a predstavit će se i muzeji Hrvatskog zagorja - Dvor Veliki Tabor, Galerija Antuna Augustinčića, Muzej krapinskih neandertalaca, Muzej seljačkih buna i Muzej "Staro selo".

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar pozvali su Riječane da u petak dođu na Korzo i upoznaju se s bogatstvima zagorskog kraja.

Kako je najavljeno, u sklopu manifestacije bit će podijeljeno 500 porcija zagorskog purana s mlincima i oko 700 štrukli, a u kulturno-zabavnom programu će 70-ak izvođača prezentirati baštinu zagorskog kraja - od narodnih i plemićkih plesova do kajkavske popevke i tamburaške glazbe.

Organizatori manifestacije su Krapinsko-zagorska županija i Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije.

Inače, Krapinsko-zagorska županija manifestaciju "100 posto zagorsko" već tradicionalno organizira na središnjem zagrebačkom Trgu bana Jelačića, a po prvi put je seli u Rijeku.