Objavljene dosad nepoznate pojedinosti iz života Beatlesa

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 09. kolovoza 2014. - 11:36
Autor: 

Kultni britanski sastav The Beatles, jedna od najpopularnijih i najutjecajnijih glazbenih skupina u povijesti popularne glazbe, više od 40 godina od kad je prestao postojati nastavlja golicati maštu obožavatelja novim dosad nepoznatim pojedinostima iz života benda, piše The Huffington Post.

Prema pisanju tog online medija, legenda kaže da je za "beatlemaniju", koja je nastala prije točno 50 godina, zaslužna 15-godišnja američka tinejdžerica Marsha Albert iz Marylanda koja je nazvala lokalnu radijsku postaju u Washingtonu D.C. i zatražila da puste neku njihovu pjesmu.

DJ je pustio "I Want To Hold Your Hand", pjesma je dospjela na vrh američke glazbene ljestvice, Beatlesi su postali najveća glazbena grupa na svijetu, a u jezik je ušla nova riječ "beatlemanija" kao izraz za tisuće obožavatelja koji su ih vrišteći pratili u stopu.

Obožavatelje su zapravo činile mahom obožavateljice, koje su se znale toliko uzbuditi zbog blizine svojih idola da bi im 'pobjeglo', piše nadalje Huffington post. Zbog toga je na koncertima Beatlesa prevladavao izrazito snažan miris urina, što je potvrdio i glazbenik Bob Geldof, koji je 2010. za časopis Q Magazine izjavio kako se sjeća brojnih lokvica urina svugdje po podu. Curice bi se doslovce upiškile od uzbuđenja; po tome najviše pamtim koncerte Beatlesa, kazao je Geldof.

Kao još jednu pojedinost iz života intrigantnih glazbenika Huffington Post navodi da su 1967. Beatlesi gotovo kupili jedan grčki otok, gdje su namjeravali sa svojim prijateljima i obiteljima uspostaviti neku vrstu utopijske zajednice. Za ideju se navodno najviše bio zagrijao Lennon.