Papa Franjo 6. lipnja dolazi u Sarajevo

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 02. veljače 2015. - 9:56
Autor: 

Papa Franjo objavio je u nedjelju da će 6. lipnja doći u Sarajevo kako bi propovijedao mir i međureligijski dijalog.

Papa Franjo u posjet Sarajevu pozvan je još prošle godine tijekom obilježavanja stogodišnjice ubojstva Franja Ferdinanda, događaja koji je bio povod početku Prvoga svjetskog rata.

To će biti njegovo drugo putovanje u jednu balkansku zemlju, s obzirom na to da je u rujnu prošle godine posjetio Albaniju.

Nakon turneje u siječnju po Šri Lanki i Filipinima u srpnju će posjetiti Ekvador, Boliviju i Paragvaj, a u rujnu Sjedinjene Države. Izrazio je i želju da krajem godine posjeti Srednjoafričku Republiku i Ugandu.

Točan program papina posjeta BiH još nije poznat no glavni tajnik Biskupske konferencije BiH ne dvoji kako će Sveti otac svojim dolaskom u tu zemlju ponovo potaknuti zanimanje cijelog svijeta za ono što se u njoj zbiva i za sve probleme s kojima se i danas susreće.

Vijest o pohodu pape Franje svi elektronički mediji u BiH u nedjelju su objavili kao udarnu ističući kako će to biti veliki događaj za cijelu zemlju, posebice s obzirom na ugled kojega Sveti Otac ima kao i na poštovanje koje mu se ukazuje zbog njegova djelovanja.

Sarajevo je u travnju 1997. posjetio papa Ivan Pavao II koji je tada bio već narušena zdravlja. Tijekom duge mise održane na otvorenom poljski je papa pozvao na izmirenje i na oprost. Papa Ivan Pavao II BiH je posjetio dva puta.