Rovinj Photodays - dodijeljene nagrade

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 05. svibnja 2014. - 2:07
Autor: 

Četvero autora iz Hrvatske - Mario Topić, Igor Sitar, Suzana Holtgrave i Đani Celija, dobitnici su nagrada na najvećem domaćem festivalu fotografije "Rovinj Photodays".

Nagrade su dodijeljene u sedam službenih kategorija, a među pobjednicima je i četvero spomenutih autora iz Hrvatske.

Topić, Sitar, Holtgrave i Celija odabrani su među 700 prijavljenih kandidata iz cijeloga svijeta, a njihovi radovi premijerno su predstavljeni u sklopu grupne izložbe svih finalista, koja je ujedno bila i središnji događaj ovogodišnje smotre koja je završene sinoć u rovinjskom hotelu Lone.

Taj putujući postav bit će prikazan i u drugim hrvatskim gradovima, ali i institucijama te na festivalima diljem Europe, najavljuje organizator Festivala.

Time se, navodi se, "želi osnažiti suvremena fotografska scena u cijeloj regiji, dok se autorima pruža kvalitetna platforma za prezentaciju umjetničkog rada široj javnosti te međunarodnoj fotografskoj zajednici".

Sedmo izdanje festivala "Rovinj Photodays" i ove je godine ugostio međunarodno poznata autorska imena, fotografe i ljubitelje fotografije iz cijelog svijeta. Uz izložbe, u okviru Festivala održano je niz stručnih predavanja, radionica, brojni fotografski perfomansi te velika knjižnica na otvorenom, kao i sajam antikne fotografske opreme.