Svjetleći divovi

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 24. travnja 2014. - 11:27
Autor: 

Mali dio svjetlosnog spektakla, odnosno projekta rasvjete na stometarskim dizalicama brodogradilišta Uljanik pod nazivom "Svjetleći divovi" koji će se održati 3. svibnja u povodu obilježavanja Dana grada Pule, ponuđen je sinoć Puljanima.

Naime, u nekoliko su navrata na par sekundi u probni rad večeras pušteni "Svjetleći divovi", projekt kojeg je osmislio pulski dizajner rasvjete Dean Skira uz potporu pulske Turističke zajednice, Grada Pule i brodogradilišta Uljanik.

"To je još jedan dokaz kako industrija i turizam mogu zajedno jer će ovaj projekt ponuditi novu atrakciju i otvoriti novu stranicu života Pule", kazao je novinarima direktor Uljanik poslovno-informatičkog sustava Hrvoje Markulinčić.

Brojni Puljani koji su se okupili na Rivi s oduševljenjem su pratili dio ovog svjetlosnog spektakla. Projekt Svjetlećih divova objedinjava jedinstvenu situaciju gdje dizalice, kao svjetleći divovi koji su u uporabi za izgradnju brodova, postaju svjetleće skulpture te tako svakodnevno mijenjaju vizuru grada.

"Svjetleći divovi je projekt koji će naočigled davati jednu novu notu prepoznatljivosti gradu Puli. Osim vrlo sofisticiranih reflektora koji se ugrađuju i instaliraju na dizalice, tehnologija upravljanja rasvjetom te mogućnosti koje ona pruža je nešto jedinstveno na našem širem području", kazao je Dean Skira, dodavši kako će program upravljanja omogućavati 16.000 različitih boja.