U akciji "Hrvatska pomaže" prikupljeno više od 3 milijuna kuna

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 27. svibnja 2014. - 13:55
Autor: 

U humanitarnoj akciji "Hrvatska pomaže" za pomoć stradalima u poplavama pozivima građana za vrijeme koncerata koji su u ponedjeljak navečer održani u Zagrebu, Splitu i Rijeci sakupljeno je više od tri milijuna kuna, izvijestila je Hrvatska radiotelevizija.

Do ponoći je na broj 060 90 11 ostvareno 525.910 poziva kojima je sakupljeno 3.286.937 kuna.

Dok su trajali veliki humanitarni koncerti, brojne osobe iz hrvatskog političkog, kulturnog i sportskog života javljale su se na telefone u pozivnom centru, a među njima su bili i predsjednik Vlade Zoran Milanović te hrvatski predsjednik Ivo Josipović.

Osim njih na telefonskoj vezi s građanima bili su i predsjednik Sabora Josip Leko, potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opačić, ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko, redatelji, glumci pjevači, sportaši.

Tisuće ljudi pratile su koncert na zagrebačkom Trgu bana Jelačića, gdje su nastupili Aerodrom, Mejaši, Severina, Vatra, Novi fosili, Silente, Goran Bare i Majke, Aki, Hus i Brk, Neno Belan i Fiumens, Massimo, Hladno pivo, Elemental, Colonia, Psihomodo pop, Bosutski bećari.

Na splitskoj rivi nastupili su, među ostalima, Gibonni, TBF, Marijan Ban, Doris Dragović, Giuliano, Jelena Rozga, Meri Cetinić, Giuliano, Jole, Libar, klape Rišpet, Sinj, Ibrica Jusić, Cambi Split, Goran Karan, klapa Hrvatske ratne mornarice, a na riječkom Korzu Let 3, Gustafi, Damir Urban, Atomsko sklonište, Belfast Food, Putokazi, Blagdan Band, En Face i drugi.

Koncerte su organizirali Hrvatska glazbena unija i Hrvatska radiotelevizija, uz pomoć Zagreba, Splita i Rijeke, te Hrvatskog društva skladatelja i Hrvatskog Crvenog križa, a izravno su se prenosili na Hrvatskoj televiziji, drugom programu Hrvatskog radija, te radio Puli, Rijeci, Zadru, Kninu, Splitu, Dubrovniku, Osijeku i na radio Sljemenu.

Hrvatska glazbena unija priopćila je da im se javilo više od 120 izvođača koji su željeli nastupiti, no u tako kratkom vremenu nije bilo moguće organizirati višednevne koncerte pa se razgovara s HRT-om i drugim gradovima da ovo bude tek početak kontinuiranih akcija pomoći, koje bi trajale do kraja ove godine, a po potrebi i duže.