U Opatiji predstavljen turistički katalog "Neodoljiva Hrvatska"

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 07. svibnja 2014. - 11:17
Autor: 

U povodu obilježavanja 170 godina turizma u Opatiji jučer je predstavljen najveći turistički katalog "Neodoljiva Hrvatska", širok 1,4 metara, visine 1,7 metara visine i težine 70 kilograma, s ukupno 378 stranica, koji kandidira za najveći u svijetu u Guinessovoj knjizi rekorda.

Kako je ističu iz opatijske Turističke zajednice, katalog "Neodoljiva Hrvatska" predstavlja sve najvažnije hrvatske atrakcije, povijesnu i kulturnu baštinu, prirodne ljepote, tradiciju, običaje, ljude, gospodarstvo, sportske uspjehe te turističku ponudu i njezine posebnosti.

Katalog je predstavila autorica projekta Sunčana Matić, koja je vlasnica agencije Lux promocija, naglasivši da je cilj projekta promocija hrvatskih ljepota i animiranje turista da posjete cijelu Hrvatsku, ne samo njen obalni, nego i kontinentalni dio.

"Neodoljiva Hrvatska" rezultat je trogodišnjeg rada 50-ak hrvatskih multidisciplinarnih stručnjaka i suradnika, a projektom se ostvaruje inovativan i moderan iskorak u promidžbi Hrvatske i hrvatskog turizma.

Katalog je posve hrvatski proizvod, sadrži tekstove, fotografije i druge priloge.

Na konferenciji je istaknuto da je riječ o velikom tehnološkom poduhvatu domaćih tiskara, u dugotrajnom i zahtjevnom procesu obrade i dorade koristile su se najnovije napredne digitalne tehnologije za tisak te stotine četvornih metara papira.

Katalog će biti izložen u opatijskoj Vili Angiolini do 25. svibnja, kada nastavlja turneju hrvatskim i europskim gradovima.

Kao nastavak projekta "Neodoljiva Hrvatska" i poticaj održivom razvoju turizma, jučer je najavljen Prvi kongres ekološkog turizma u regiji, koji će se održati 14. studenoga 2014. u Zagrebu.