U SAD-u objavljena knjiga za djecu koja zagovara nošenje oružja

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 08. kolovoza 2014. - 10:19
Autor: 

U SAD-u je objavljena knjiga za djecu koja ima za cilj pomoći američkim roditeljima koji nose oružje objasniti svojoj djeci da je pravo na posjedovanje i nošenje vatrenog oružja temeljno ljudsko pravo, prenosi britanski Guardian.

Naslovljena My Parents Open Carry (Moji roditelji nose oružje), knjiga autora Briana Jeffsa i Nathana Nephewa, suosnivača organizacije Michigan Open Carry koja se zalaže za pravo na nošenje vatrenog oružja, nastoji popuniti rupu u američkoj literaturi za djecu i olakšati roditeljima koji nose oružje pojasniti svojoj djeci razloge za to.

Željeli smo dati osnovni pregled prava na posjedovanje i korištenje vatrenog oružja te sve raširenije prakse nošenja oružja, kako naša djeca ne bi bila odgajana uz pristrano tumačenje američkoga Ustava, pojasnili su autori. Cilj nam je bio napisati knjigu za cijelu obitelj koja odražava stajalište većine Amerikanaca, a to je da je pravo na samoobranu temeljno pravo čovjeka i da je vatreno oružje najučinkovitije sredstvo za to, ustvrdili su nadalje Jeffs i Nephew.

Knjiga prati uobičajeno nedjeljno provođenje vremena u obitelji 13-godišnje Brenne Strong čiji roditelji nose oružje radi samoobrane.

Iako autori na svojoj web stranici tvrde da je naslov dosad privukao brojne pozitivne kritike javnosti i medija, brojni su i negativni komentari koji upozoravaju da godišnje od ranjavanja vatrenim oružjem u SAD-u strada više od deset tisuća djece.