Promocija monografije "Dvanaest vjekova Bokeljske Mornarice"

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 08. travnja 2014. - 10:55
Autor: 

“Dvanaest vjekova bokeljske mornarice 809 – 2009” naziv je monografije čija promocija će se održati 11. travnja (petak)  s početkom u 19 sati u Koncertnoj dvorani crkve “Sveti Duh”, Koncertnoj dvorani Muzičke škole ,,Vida Matjan“– Kotor.

U glazbenom dijelu nastupit će učenici Muzičke škole.

"Radi se o kapitalnom djelu, tiskanom na 284 stranice s brojnim fotografijama. Na Monografiji se radilo skoro tri godine, a obuhvaćeni su događaji iz povijesti, koji su dijelom preuzeti iz prethodne, koja je bila tiskana 1972. godine, te dešavanja u zadnjih dvadeset godina, s tekstovima koji su prvi puta objavljeni" - kazao je za naš Radio viceadmiral Bokeljske mornarice Ilija Radović.

Novom Monografijom je posebno obrađena proslava XII. stoljeća Bokeljske mornarice- 2009. god., kada je proslavljeno 1200 godina postojanja u kontinuitetu. Na kraju izdanja objavljen je spisak ordena, koje je Mornarica dobila za svoje aktivnosti na očuvanju povijesti i tradicije. Tiskanje Monografije pomogli su Općina Kotor, Općina Tivat i Ministarstvo kulture, sporta i medija CG.