XII Međunarodni turistički budvanski karneval

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 14. travnja 2014. - 11:25
Autor: 

XII Međunarodni turistički budvanski karneval pod nazivom “Potpun osjećaj proljeća pod maskama”, održat će se od 2. do 4. svibnja.

Karnevalskim dešavanjima zvanično počinje i ovogodišnja ljetna turistička sezona u Budvi, a ako je suditi po programu i zanimanju karnevalskih grupa, organizatori očekuju da će početkom svibnja Budva zaista biti najveći „grad pod maskama na Jadranu“, a financije  koje će biti utrošene za trodnevne karnevalske fešte je 40 tisuća eura - prenosi Radio Budva.

Fešta počinje u petak 2. svibnja "Abrumom", ili pozivom na karneval, kada će po trgovima i ulicama Starog grada, uz pratnju raznih internacionalnih bendova biti organizirana nesvakidašnja zabava. Iste večeri na Trgu pjesnika bit će koncert Guitar duo Nikčević & Bulatović, a nakon toga tematske večeri u kafićima unutar zidina Starog grada.

Subota je centralni karnevalski dan, a program počinje projektom "Discover Budva"-upoznavanje sa kulturno-povijesnim nasljeđem Budve, dok će u popodnevnim satima na Trgu pjesnika biti organiziran"Vinski kutak".

Zatim slijedi centralni događaj - velika Karnevalska povorka, predvođena Gradskom muzikom Budve, od caffe-a „City“ do glavne bine ispred Starog grada.

Na bini ispred Starog grada nakon završetka karnevala bit će organiziran koncert pet super–finalista glazbenog natjecanja „X factor“, a nakon njih nastupit će Emina Jahović Sandal. 

Na bini na Trgu palmi odvijat će se glazbeno-plesni performans „Live Brasilian carnival party“ sa samba plesačicama, dok na bini, koja će biti postavljena između crkava u Starom gradu, nastupit će Radio Katakomba, klapa Who see i Stereo Ambasada. Program je upotpunjen atraktivnim nastupima novosadskih umjetnika iz grupe „Alternacia“, koji će na štulama i akrobacijama s vatrom izvoditi performans po ulicama i na trgovima Starog grada.

Posljednji karnevalski dan rezerviran je za najmlađe, a program počinje u podne sa „Slatkim kutkom“ na Trgu pjesnika, a potom i projekt „Discover Budva“. Mala karnevalska povorka kreće u 16 sati od dječjeg vrtića do glavne bine, a program se nastavlja na velikoj bini ispred zidina s animatorom Dejanom Đonovićem.