Uručene nagrade najboljim sportašima Tivta

Time to read
1 minute
Read so far

Subota, 17. siječnja 2015. - 13:56
Autor: 

U  multimedijalnoj Sali Općine Tivat danas je održana svečana dodjela nagrada najboljim sportašima i sportskim klubovima Tivta za 2014. godinu.

Uvodnu riječ dao je direktor Radio Tivta, Dragan Popadić, koji je svoj govor započeo stihovima: „Ondak kad nisam htio nisam mogao. Sada kad hoću ne mogu raširiti krila, takva mi kob. Nisam očajavao onda neću ni sada. Ali vidim da svi koje lete slete i da niko ne osta zauvijek u nebu sa svojom hrabrošću, pa neću ni ja dovijeka ispod ovog kamena sa svojijem strahom“. Ovo je zapisano na jednom nadgrobnom spomeniku u Bosni, iz 1203. godine, nekom knezu Rastudiju. Knez je bio u pravu: raširimo krila kad možemo i ne očajavajmo, ni u hrabrosti ni u strahu. Ne može se dovijeka ostati na nebu. Poslije svakog leta mora biti sletanja, ali tivatski sportisti lete u nebo, ne bojeći se padova, i kuglaši Mornara, i košarkaši Teoda, i rukometaši Partizana, i sportski ribolovci, i bućari, i šahisti Mimoze, i džudisti, i kopljašica Nela, i streličar Borović i mnogi drugi.“

„U protekloj godini ostvareni su mnogi dobri rezultati. Sama činjenica da smo prošle godine imali 11 državnih prvaka, što na klupskom, što na pojedinačnom nivou, da smo imali brojna odlikovanja i priznanja, da smo na lokalnom nivou imali brojne manifestacije govori dovoljno. Spomenuo bih treći Bokeljski triatlon, 59. Boćarsku olimpijadu, Otvoreno prvenstvo Crne Gore u jedrenju… Radili smo vrijedno, rezultati su evidentni i danas uručujemo zaslužne nagrade i priznanja“, rekao je predsjednik Općine Tivat, Ivan Novosel, koji je govorio i o planovima u narednom periodu: „Zakonska nam je obaveza da donesemo Strategiju razvoja sporta u Tivtu i ja obećavam da ćemo se ove godine potruditi da tu strategiju i napravimo. Obaveza nam je i da donesemo Pravilnik o finansiranju sportskih kolektiva“.

Košarkaš Srđan Subotić proglašen je za najboljeg sportaša Tivta, a Kuglaški klub „Mornar“ za najbolji sportski kolektiv Tivta. Predsjednik Općine Ivan Novosel uručio im je novčane nagrade u vrijednosti od po tisuću eura.

Priznanja će su dobili i: kuglašica Mirjana Ardalić, rukometaš Marko Vrdoljak, boćar Miroslav Petković, džudista Pavle Kostić, streličar Milan Borović, atletičarka Amela Feković, nogometaš Velibor Mršulja, jedrličar Igor Nikolić, dizač tegova Željko Ljepavić.

Specijalna priznanja za izuzetne sportske uspjehe u 2014. godini dobili su: Džudo klub Tivat, Jedriličarski klub „Delfin", SRD „Pagar", Boćarski klub „Brđanin", Šahovski klub „Mimoza" i kadetska selekcija Rukometnog kluba „Partizan". Posebna priznanja za individualne sportske uspjehe pripala su: kuglašu Nikoli Petoviću, jedriličaru Balši Dojkiću, sportskom ribolovcu Aleksandru Jandriću ragbisti Srđanu Popoviću, rukometašici Kristini Duši i natjecatelju džiu džice Svetozaru Krstiću.