Autobusni kolodvor- Svibanj 2015.

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 17. rujna 2014. - 10:40
Autor: 

Predsjednik tivatske Općine Ivan Novosel i vlasnik kompanije „Mesopromet"  iz Bijelog Polja, gospodin  Hilmija Franca potpisali su jučer u Tivtu ugovor o izgradnji autobusnog kolodvora  s osam perona na Župi. Projekt će se raditi u dvije faze, a završetak prve faze planiran je tijekom svibnja naredne godine. Novosel je istakao da će Tivat  ovim projektom napokon dobiti nešto što je gradu prijeko potrebno, jer se na reliziranje projekta  čeka  zaista dugo.

"Potpisivanjem ovog ugovora stekli su se uslovi za realizaciju značajnog projekta za Opštinu Tivat. Ovaj ugovor će se realizovati kroz privatno-javno partnerstvo između Opštine Tivat i kompanije „Mesopromet" iz Bijelog Polja. Sa ovim projektom će se realizovati veliki projekat – poslovni kompleks u dvije faze na prostoru od 9.500 kvadrata. Treba da se gradi 7.605 kvadrata poslovnog prostora. Prva faza je izgradnja autobuske stanice sa osam perona i sa svim sadržajima. Taj prostor treba da pripadne Opštini Tivat. U tom objektu treba biti izgrađen veći market i poslovni prostori od kojih će jedan dio pripasti Opštini Tivat, a drugi „Mesoprometu. U drugoj fazi gradiće se hotel sa 4 zvjezdice sa 38 soba. Površina hotela je oko 2.500 kvadrata", rekao je Novosel.

Također je naglasio da je  nedostatak autobusnog kolodvora zaista predstavljao veliki problem za ovaj grad, posebno za vrijeme turističke sezone, te da je  gradnja  hotela sa četiri zvjezdice za turizam ovog grada  itekako značajna, jer će omogućiti otvaranje brojnih radnih mjesta.

"Izgradili smo slična tri objekta, autobusku stanicu sa sadržajima i hotel sa četiri zvjezdice u Pljevljima, Bijelom Polju i Baru. Sve investicije koje smo započeli završili smo u rekordnom roku. I ovu investciju ćemo završiti u zadatim rokovima, pa će ovaj velelepni objekat na ulazu u Tivat početi u maju sa radom", rekao je Franca.