HSI : 750 natjecatelja, 25 zemalja, 14 sportova

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 15. srpnja 2014. - 10:26
Autor: 

Hrvatske svjetske igre održat će se od 21. do 26. srpnja u Zagrebu pod geslom „Svijetom je bijelim poći, al' doma je uvijek doći, nikad ne zaboravi".

U prostorijama suorganizatora, Hrvatske matice iseljenika, nedavno je održana je sjednica proširenog sastava Organizacijskog odbora Hrvatskih svjetskih igara na kojoj su bili predstavnici pokrovitelja te nacionalnih i gradskih sportskih saveza. Ravnatelj Igara Željko Batarilo članove je upoznao s radom Ureda Igara te se kazao kako za ovogodišnje Igre ima 750 natjecatelja iz 25 zemalja koji će se natjecati u 14 sportova.
Otvaranje Igara će započeti euharistijskim slavljem koje će u ponedjeljak, 21. srpnja u 19.30 sati u zagrebačkoj katedrali predvoditi zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski. Nakon slavlja, svečanost otvorenja Hrvatskih svjetskih igara nastavit će se na Trgu bana Josipa Jelačića.
Selekcije Zagrebačke nadbiskupije natjecat će se u malom nogometu, košarci, stolnom tenisu, ženskoj odbojci i odbojci na pijesku, a nastupit će i Hrvatska svećenička nogometna reprezentacija, najavio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Hrvatske svjetske igre održavaju se od 2006. godine u razmaku od četiri godine. Oba puta, 2006. i 2010. godine domaćin je bio grad Zadar. (IKA/HSI)