Koncert u crkvi svetog Roka

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 23. prosinca 2014. - 10:00
Autor: 

Sinoć su  u crkvi svetog  Roka u Donjoj Lastvi u Tivtu božićni koncert održali Dječji zbor OMŠ " Vida Matjan" iz Kotora  i Mandolinski orkestar Hrvatskog građanskog društva " Tripo Tomas"  iz Kotora.

Mandolinski otrkestar  Hrvatskog građanskog društva "Tripo Tomas" nastao je prije nekoliko godina s ciljem očuvanja od zaborava autohtonoga mediteranskog instrumenta –mandoline.  Ove godine se uspješno predstavio zajedno sa Zborom Glazbene škole publici u Danskoj. Mandolinski orkestar uspješno vodi dirigent – profesor Ivo Brajak.

Dječji zbor  OMŠ "Vida Matjan" postoji od njenog osnutka  i ima  oko 40-ak članova u dobi od 9 do 15 godina. Zapažen je po mnogobrojnim nagradama i  nastupima diljem zemlje, kao i u inozemstvu. Zbor je imao veliki  broj nastupa u sklopu mnogobrojnih školskih koncerata. Dirigentica dječjeg zbora je profesorica Laura Jovanović , a kao korepetitor je profesorica Ana Mihaljević

Mladi  glazbenici su oduševili publiku s mnogobrojnim izvedbama poput " Radujte se narodi", " Bijeli Božić", "We wish you a Merry Christmas", "Let it be", "Čuvajmo djeci proljeća" . Na  kraju koncerta su zajedno s publikom otpjevali poznatu ožićnu pjesmu " U sve vrijeme godišta".