Otvorena izložba i održan koncert u kompleksu Buća

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 20. kolovoza 2014. - 11:02
Autor: 

Sinoć je u Galeriji ljetnjikovca Buća u Tivtu otvorena samostalna izložba slika prof. mr Nataše Đurović.

Umjetnica, koja je do sada samostalno izlagala u Italiji i San Marinu, predstavila se tivatskoj publici crtežima iz novog ciklusa "Trajanje- nestajanje", koji do sada nisu izlagani, a koji su rađeni kombiniranom tehnikom na papiru i platnu. U postavci je bio izložen i inicijalni rad ovog ciklusa koji je nagrađen 2012. godine na crnogorskom likovnom salonu ,,13 novembar".

Izložba je bila postavljena na dva sprata.

"Autentičan likovni rukopis Nataše Đurović izdvojio je njenu poetiku kao jedinstvenu umjetničku pojavu u crnogorskom likovnom krugu. Dosljedna izgrađenom stilu, ali istovremeno prateći svoj istraživački senzibilitet, ona svakom listu papira ili platnu prilazi kao novom izazovu na koji treba odgovoriti. Sa sadržajne strane umjetnica se opredjeljuje za apstraktno-asocijativna i geometrijska likovna rješenja koja impliciraju različite nivo iščitavanja. Navedene odrednice idiom su autorkine umjentnčke fizionomije u kojoj je jedina realnost - realnost njene razigrane mašte.

Zajednički imenitelj ovih radova je studioznost i ona odlikuje cijeli proces nastanka crteža, od ideje do realizacije", kazala je povjesničarka umjetnosti Petrica Duletić, otvarajući izložbu.

Nakon likovnog dijela programa, posjetitelji su imali prilike uživati u koncertu Ande Bushi i Ivane Kusovac, koji je bio održan u Atrijumu ljetnjikovca Buća.