Posjet Dubrovniku

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 12. listopada 2014. - 12:51
Autor: 

Jučer su predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća, Zvonimir Deković  i predsjednik Hrvatske krovne zajednice „Dux Croatorum“, Adrijan Vuksanović posjetili Dubrovnik, te razgovarali s Hrvojem Španićem, novinarom Radio Dubrovnika, Božom Vodopijom, novinarom i nekadašnjim konzulom Republike Hrvatske u Kotoru, kao i sa Srećkom Čižekom, poznatim dubrovačkim odvjetnikom i potomkom Vjenceslava Čižeka, hrvatskog pjesnika i mučenika podrijetlom iz Boke kotorske.

Teme razgovora su, između ostalog, bile kulturne manifestacije koje se planiraju realizirati u studenom i prosincu. Prva manifestacija bi se trebala održati u studenom u Dubrovniku- pjesnička večer Mladena Lompara, pjesnika i aktiviste koji je svoju hrabrost i istrajnost pokazao u političkim sukobima i iskazivanju antiratnog stava 90-ih godina.

Druga manifestacija bi se trebala održati u čast pjesnika Vjenceslava Čižeka na kojoj će sudjelovati, pored njegovih potomaka, i hrvatski i crnogorski intelektualci, prijatelji koji su vrijeme provodili s umjetnikom. Također se razgovaralo o radu Radio Dux-a, jedinog medija hrvatske nacionalne manjine u Crnoj Gori, gdje je istaknuto nekoliko prijedloga u cilju poboljšanja rada Radija.

Predsjednik HNV-a i predsjednik HKZ-e su izrazili izuzetnu zahvalnost na gostoprimstvu i aktivnoj pratnji rada hrvatske zajednice u Crnoj Gori.

Suradnja Dubrovčana i Hrvata iz Boke kotorske samo je još jedan u nizu dokaza gdje se potvrđuje neosporno zajedništvo Hrvata diljem granica.