Suradnja NR Kine i Tivta

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 20. siječnja 2015. - 12:28
Autor: 

Danas je u Kabinetu predsjednika Općine Tivat Ivana Novosela  potpisan Memorandum o suradnji Općine Tivat i Društva prijateljstva NR Kine i Crne Gore. Predsjednik Općine Tivat Ivan Novosel i mr. Samir Hadžić, predsjednik Društva prijateljstva NR Kine i Crne Gore obratili su se nazočnima i izrazili zadovoljstvo suradnjom dviju država.

"Želio bih da pozdravim sve građane Tivta, da se zahvalim prvom  čovjeku, gospodinu Novoselu koji je imao razumijevanja i pokazao interesovanje za saradnju sa Narodnom Republikom Kinom. Mi smo kao društvo prijateljstva, između naroda Republike Kine i Crne Gore zaduženi za segmente civilne diplomatije, koja pored svih svojih aktivnosti bavi se i saradnjom  lokalnih samouprava, pokreće određene inicijative i pronalazi partnere crnogorskim lokalnim samoupravama u Narodnoj Republici Kini. Naš ostali zadatak je bio danas da potpišemo okvirni Memorandum o saradnji u kojem su precizirane aktivnosti društva na tom polju i obaveze lokalne samouprave. Kada govorimo o obavezama lokalne samouprave, one su vrlo pragmatične i, u stvari, samo traže jedan brz i efikasan odgovor. Ukoliko taj odgovor bude kao ovaj što je bio danas, a on je bio tri dana u odnosu  na našu  inicijativu, ja mogu da kažem da ćemo mi u aprilu mjesecu već imati jednu  delegaciju nekog kineskog grada koji će posjetiti grad Tivat. Mi ćemo početi zvanične razgovore i proces bratimljenja", istakao je Hadžić.

Predsjednik Općine Ivan Novosel je rekao da se osjeća počastvovanim što je upravo Tivat odabran da bude partner  nekom  gradu  iz  Narodne Republike Kine.

Također je u cilju jačanja međusobnog razumijevanja i povjerenja potpisan Memorandum o suradnji Centra za kulturu Tivat i Društva prijateljstava NR Kine i Crne Gore. Dokument su potpisali v.d. ravnatelja Centra za kulturu Tivat Vojislav Vojo Kaluđerović i mr. Samir Hadžić u ime Društva.