Zaštita manjina kroz projekat hrvatskog jezika i njegove upotrebe u Hrvatskom glasniku

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 18. prosinca 2014. - 10:51
Autor: 

Sekretarijat za kulturu, sport i društvene djelatnosti opštine Kotor radnu godinu privodi kraju sa akcentom na društvene djelatnosti i socijalni program.

Pripremaju se poklon paketići za oko 120 djece koja su iz socijalno ugroženih porodica.

Započet je i postupak za izgradnju stanova u Lastvi Grbaljskoj za socijano ugrožene porodice sa područja kotorske opštine, ističe za Skala radio Tijana Čađenović, sekretarka ovog Sekretarijata.

Ona je podsjetila i na učešće opštine Kotor i predstavnika ovog sekretarijata na regionalnoj konferenciji pod nazivom zaštita manjina u jugoistočnoj Evropi.

To je program Savjeta Evrope i EU koji se odnosi na unapređenje ljudskih prava i zaštite manjina.

Opština Kotor je dobila projekat sa Hrvatskim glasnikom, koji podrazumijeva manjinski hrvatski jezik i njegovu upotrebu u štampanim medijima, kroz ovaj časopis.

Od ostalih aktivnosti s kraja godine, Čađenovićeva izdvaja lokalne akcione planove od kojih se lokalni akcioni plan za djecu odnosi na bezbijednost u saobraćaju.

Kroz Lokalni akcioni plan za rodnu ravnopravnost, u ovoj godini  izdata je  publikacija "nasilju ne" u okviru  međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

Finansirane su i neke aktivnosti koje daju podsticaj mladima, za njihov dalji rad na umjetničkom i obrazovnom planu, a u toku je procedura za dodjelu stipendija za 30 kotorskih studenata, koja će se završiti do kraja ove godine, zaključila je Čađenovićeva.

Audio: 
Tijana Čađenović