siječnja 2013

Cetinje 31.siječnja 2013.(Radio Dux)- Italijanska kompanija „DBA Group“ biće konsultant na projektu gradnje žičare Kotor – Lovćen – Cetinje, objavljeno je na današnjoj konferenciji za medije, održanoj u Prijestonici Cetinje.
Kako je naglašeno na današnjoj konferenciji, na tender za izbor konsultanta, koji je raspisala Europska banka za obnovu i razvoj, javilo se devet renomiranih ponuđača, a izabran je partner sa izuzetnim iskustvom, čiji je tim dosad realizovao čitav niz sličnih projekata.

Četvrtak, 31. siječnja 2013.

Tivat, 31. siječnja 2013. g. (Radio Dux) - U našoj emisiji "Tragom Hrvata Boke i događaja" ugostili smo tivatskog umjetnika Milivoja Slabyja. On se bavi umjetničkim zanatstvom, naime izrađuje suvenire od gline. Njegovi radovi imaju etno karakteristike, a izrađene su u zastarjeloj formi, pa evociraju davne uspomene. Do sada je imao tri samostalne i desetak kolektivnih izložbi. Pored toga naš sugovornik svira gitaru, solira u Pjevačkom društvu "Vazda mladi" i slika. Također, svoje umjetničko nadahnuće izražava na travnjaku, kreirajući raznovrsne figure, pa mu je Turistička organizacija Tivat dodijelila nagradu za najbolje uređeno dvorište. Za svoj umjetnički razvoj zahvalan je roditeljima koji su mu bili potpora u razvitku talenata. Milivoj Slaby pripada obitelji u kojoj se oduvjek njegova i cijenila umjetnost. On je jedan od vrijednih stvaratelja koji svojim radom na lijep način reprezentira naše podneblje. Na našim fotografijama možete pogledati mali dio iz opusa našeg sugovornika, a u audio zapisu možete poslušati cjelu emisiju.

Četvrtak, 31. siječnja 2013.

Herceg-Novi 31.siječnja 2013.(Radio Dux)- Ovogodišnji 44.Praznik Mimoze počinje Međunarodnom izložbom cvijeća 1. veljače (petak) u 10 sati u Sportskom centru Igalo - izložba će biti otvorena petak-nedelja od 9-19 sati.
U večernjim satima bit će priređena Međunarodna izložba karikatura u 18 sati. u galeriji "Spinaker".
Trg "Nikole Đurkovića" Svečano otvaranje 44.Praznika Mimoze je u 19 sati.

Cetinje 31.siječnja 2013.(Radio Dux)- Ministar kulture u Vladi Crne Gore Branislav Mićunović, susreo se juče na Cetinju sa veleposlanikom Republike Italije Serđom Barbantijem i tom prilikom razgovarali su o realizaciji inicijative za transnacionalnu kandidaturu za upis Mletačkih fortifikacija na UNESCO Listu svjetske baštine, što je zajednički projekat Crne Gore, Italije i Hrvatske.
Na jučerašnjem sastanku ministar Mićunović je predao veleposlaniku Brabantiju pismo kojim se potvrđuje učešće i prijedlog kandidovanih lokaliteta Crne Gore u ovom veoma značajnom projektu za valorizaciju kulturnog nasljeđa tri zemlje. 

Srijeda, 30. siječnja 2013.

Tivat 30.siječnja 2013.(Radio Dux) - Radnici Komunalnog preduzeća Tivat danas su započeli akciju uklanjanja više starih ili bolesnih velikih stabala u gradu. Uklonjen je veliki osušeni bor u Gradskom parku blizu zgrade Doma zdravlja Tivat, nakon čega su komunalci počeli sa sječom tri velika stabla topole na obali u Donjoj Lastvi u blizini kafea „Big Ben". Procijenjeno je naime, da su tri stable topole, svaka visine nekoliko desetina metara i starosti blizu 100 godina, postale opasne za prolaznike i objekte u bližoj okolini pa ih zato treba posjeći. Lani je sa jedne od topola pala velika trula grana koja je pritom potpuno uništila automobil jednog mještanina.

Tivat 31.siječnja 2013. (Radio Dux) - U emisiji Zeleno plava eko Boka ugostili smo Petra Vujovića, savjetnika predsjednika Općine Tivat za medjunarodne odnose i ekonomski razvoj, koji je predstavio projekat "Orniba - zaštita ptica na Balkanu" koji se sprovodi kao dio IPA projekta.
"Projekat se počeo implementirati od 1.sijecnja i sprovoditi će se u naredne dvije godine. Ukupnja vrijednost projekta iznosi 366.000 eura, od čega partnerima iz Crne Gore će pripasti 189.000 eura.

Đenovići, 30. siječnja 2013. (Radio Dux) - Tradicionalno obilježavanje dana sjećanja na poginule mornare u "Pobuni mornara u Boki 1918.g" ove godine održace se u petak, 01.02.2012.godine u Đenovićima, sa početkom u 15,30.
Vijenac u more na sjećanje stradalih mornara položiti će veleposlanik Italije u Crnoj Gori, Serđo Barbanti kao predstvanik naroda čiji su oficiri učestvovali u ovom značajnom pomorskom događaju.
Program počinje u 15 sati i 30 minuta pozdravnom riječju predsjednika Mjesne zajednice Đenovići, nakon toga nastupit će Mjesna glazba Đenovići i Bokeljska mornarica, podružnica Herceg Novi.

Utorak, 29. siječnja 2013.

Tivat 29.siječnja 2013.(Radio Dux)- Ovih dana u Tivtu boravi Ivana Brkljačić, direktorica zagrebačkog Međunarednog atletskog mitinga Hanžekovićevog Memorijala. Hrvatska rekorderka u bacanju kladiva, finalistkinja svjetskog prvenstva i Olimpijskih igara u Tivtu vodi razgovore o mogućem organiziranju medjunarodni atletskog spektakla u rujnu – javlja Radio Tivat.

Utorak, 29. siječnja 2013.

Kotor, 22.siječnja 2013.(Radio Dux)- Hrvatsko građansko društvo Crne Gore organizira tradicionalno Tripundansko veče, pučka svečanost, koje će se održati 2.veljače 2013. u hotelu "Splendid" u Bečićima sa početkom u 20.30 sati. tradicionalna pod nazivom Tripundansko veče.
U programu sudjeluju "Slatka tajna" iz Metkovića "Tri kvarta" iz Kotora i ženska klapa "Incanto" iz Kotora.

Dubrovnik 29.siječnja 2013.(Radio Dux) - U povodu predstojeće Fešte sv. Vlaha zaštinika grada, 3. veljače, dubrovčanima iseljenicima, pomorcima dubrovački biskup Mate Uzinić obratio se pismom koje integralno prenosimo.
Dubrovačkim iseljenicima, pomorcimai svima koje će Festa sv. Vlaha zateći izvan Dubrovnika
Drage Dubrovkinje i Dubrovčani u iseljeništvu i poštovani dubrovački pomorci izvan matične luke, poštovanje vam i pozdrav u Gospodinu!

Stranice