MEĐUNARODNI ATLETSKI SPEKTAKL U TIVTU ?

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 29. siječnja 2013. - 16:28
Autor: 

Ovih dana u Tivtu boravi Ivana Brkljačić, direktorica zagrebačkog Međunarednog atletskog mitinga Hanžekovićevog Memorijala. Hrvatska rekorderka u bacanju kladiva, finalistkinja svjetskog prvenstva i Olimpijskih igara u Tivtu vodi razgovore o mogućem organiziranju medjunarodni atletskog spektakla u rujnu – javlja Radio Tivat.

Gošću iz Zagreba i bivšeg nogometnog reprezentativca Nišu Saveljića, koji je i organizirao njen dolazak u Tivat, danas je primio gradonačelnik Miodrag Kankaraš. U izjavi iako ne otkriva mnogo detalja o atletskom spektaklu Ivana Brkljačić kaže:
„Razgovarala sam sa vašim gradonačelnikom Kankarašom koji definitivno ima razumijevanje i viziju šta treba napraviti da se afirimira ovaj grad, pa ćemo vidjeti. Mislim da ćemo sigurno nešto napraviti. U zadnje vrijeme najpopularnije stvari u sportu su jedna vrsta egzibicija. Odvijaju se natjecanja na trgovima, u gradovima. Ne moraju biti uvjeti, sagradjeni stadioni i objekti, da bi se mogao promovirati sport i grad. Uglavnom radi se o nečemu što bi trebalo biti svjetskih razmjera. Ako krenemo sa tim projektom u Tivtu to bi bilo u devetom mjesecu. Inače, oduševljena sam Tivtom i zaista mi prija boravak u vašem lijepom gradu“ – kaže Ivana Brkljačić.
Predsjednik opštine Miodrag Kankaraš ističe da bi organizovanje medjunarodnog atletskog spektakla mnogo značilo za promociju Tivta i Crne Gore.
„Siguran sam da, bez obzira da li će se to destiti ove godine ili u nekom kasnijem  periodu, sve ono što je Ivana do sada radila nakon završetka bogate sportske karije, u potpunosti daje garancije. Poklopile su se naše ambicije da se zaista nešto napravi što će u potpunosti promovisati Tivat. I to ne samo kao sport, nego da bude u funkciji turizma i promocije Tivta i Crne Gore“ – kaže Kankaraš.
Zašto baš Tivat pitali smo bivšeg fudbalskog asa Nišu Saveljića:
„Upoznao sam Ivanu i kroz naše druženje i sportsku komunikaciju došli smo do par ideja koji mogu afirmisati Crnu Goru. Moja prva ideja bila je Tivat i zbog dugogodišnjeg prijateljstva sa vašim predsjednikom opštine i uopšte zbog Tivta koji se izuzetno razvija u posljednje vrijeme. Možda će doći do neke dugoročne saradnje. Ja bih to iskreno želio“ – ističe Saveljić.
Iako je sve još uvijek u fazi pregovora, i zbog tajnovitosti organizatora, možemo pretpostaviti da se radi o atletskom spektaklu i egzibiciji kakvu Crna Gora još nije organizira, Tivat će možda već u rujnu.
/Radio Tivat/