PORTO MONTENEGRO – NOVI HOTEL, VEZOVI, REMONT

Time to read
2 minutes
Read so far

Petak, 20. siječnja 2012. - 20:04
Autor: 

U Porto Montenegru juče je postavljen kamen temeljac za novi luksuzni hotel sa pet zvjezdica koji treba da bude izgrađen kroz partnerstvo sa „Regen Hotels and Resorts".
Kamen temeljac položili su premijer CG Igor Lukšić, kanadski biznismen Piter Munk, veleposlanik Canade Roman Waschuk, predsjednik „Regan Hotels and resorts" Ralf Ohlec i tivatski gradonačelnik Miodrag Kankaraš.

„Danas objavljujemo tri izuzetno značajna investiciona projekta u Porto Montenegru. To će udvostručiti dosadašnju investiciju u ovom našem projektu. Proširenjem kapaciteta marine sa 185 na 370 dobićemo najveću marinu za super yahte u Mediteranu" – rekao je otvarajući press konferenciju Oliver Corlet, izvršni ravnatelj kompanije „Adriatik Marinas".
Izražavajući zadovoljstvo crnogorski premijer Igor Lukšić je kazao „Ne samo da smo postavili kamen temeljac za luksuzni hotel nego smo objavili i izgradnju centra za opravku i održavanje jahti, te povećanje broja vezova u marini. Imajući u vidu ekonomske teškoće sa kojima se čitav svijet suočava ove investicije su od izuzetnog značaja za ekonomski rast ove godine u Crnoj Gori. Tome treba dodati i nova radna mjesta, što je dodatni stimulans ne samo zapošljavanju, nego direktan podsticaj ekonomskom rastu i ove i iduće godine. Tu je i niz drugih dodatnih indirektnih pozitivnih efekata. Tome treba dodati i nedavno započete razgovore o izgradnji golf terena u Tivtu koji će u potpunosti zaokružiti ponudu. Uz neke druge velike investicije Tivat će postati jedno od najreprezentativnijih mjesta ne samo u Crnoj Gori nego i u ovom dijelu Evrope." – rekao je crnogorski premijer Igor Lukšić.
„I pored ekonomske krize projekat u Tivtu se ne zaustavlja, naprotiv dobija novu dimenziju. Ponosan sam što mogu da najavim udvostručavanje naše investicije u projektu Porto Montenegru. Ovo je druga faza projekta, ali ne i posljednja. Mi pravimo luku, marinu kakve su u Italiji, Španiji Francuskoj. Te luke će uvijek davati ekonomsku korist jer se istočni svijet opredijelio za industrisku proizvodnju a mi za prosperitet geografskog položaja i ljepotu pejzaža. Mi želimo da napravimo od Tivta yahting industriju koja donosi prosperitet za Tivat i za Crnu Goru" kazao je kanadski biznismen Piter Munk.
„Regen Hotels and Resorts" hotelsku grupu predstavio je predsjedavajući Grupe Ralf Ohlec.
"Prije osam mjeseci počeli smo pregovore sa gospodinom Corletom, i evo potpisali smo ugovor i danas postavili kamen temeljac za luksuzni hotel. Želimo da Tivat i Crnu Goru stavimo na mapu luksuznih hotela u svijetu. Želimo da napravimo nešto posebno, nešto jedinstveno i ponosni smo što smo dio ovog velikog projekta u Porto Montenegru. Biće prilagodjeno Crnoj Gori. Redovno ćemo vas obavještavati o dinamici radova, a do šestog mjeseca ćemo napraviti model sobe kako ona treba da izgleda" .
Tivatski gradonačelnik Miodrag Kankaraš je kazao kako je i Parlament Tivta prepoznao značaj ovakvih projekata pa je donio odluku da luksuzne hotele oslobodi plaćanja komunalija u iznosu od 80 procenata.
Tri su velika razloga zbog kojih osjećam zadovoljstvo, kazao je Stanko Zloković, predsjednik borda ravnatelja Jadranskog brodogradilišta Bijela. Prvo što dobijamo za partnera Pitera Munka kojega bi rado za partnera imali mnogo veća i jača brodogradilišta, drugo, što počinje investicioni ciklus u proizvodnoj aktivnosti, remont jahti u Bijeloj, za početak 7 miliona eura, što je najveća proizvodna investicija u opštini Herceg Novi od zemljotresa 1979 god, a kao treće, počinjemo novu djelatnost remont yahti i mega yahti, koja ima izuzetnu budućnost.

Audio: Porto Montenegro Piter Mank

Audio: Predsjednik Vlade CG Igor Lukšić

Audio: Gradonačelnik Tivta Miodrag Kankaraš

Audio: Veleposlanik Canade Roman  Waschuk

Audio: Ralf Ohletz predsjednik Regent Hotels and Resorts group

Audio: Predsjednik UO Jadranskog brodogradilišta Bijela Stanko Zloković