Tivat bez predsjednika općine

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 29. travnja 2014. - 18:23
Autor: 

Tivat bez predsjednika općine

Današnja XIV sjednica SO Tivat na kojoj je trebao biti izabran novi predsjednik Općine, odložena je na neodređeno vrijeme, na zahtjev odborničkog kluba DPS-a.

Predsjednik Skupštine Ivan Novosel kazao je novinarima da se sjednica odlaže do daljnjeg na zahtjev odborničkog kluba odbornika DPS-a. Obrazloženje za odlaganje sjednice je da DPS-u treba dodatno vrijeme za konsultacije sa koalicionim partnerom, te da moraju usaglasit međusobne stavove i razriješiti ih.

Općinski odbor DPS-a uz saglasnost Predsjedništva te partije, za kandidata je kasno sinoć predložio sadašnjeg predsjednika Skupštine Ivana Novosela. Nakon toga, su obavljene i konsultacije sa koalicionim partenerom tivatskim SDP-om a oni su istakli da je prekratko vrijeme da bi se odredili o kandidatu.

„Opština će funkcionisati, organi lokalne uprave funkcionišu, sekretar za finansije ima deponovan potpis za trošenje sredstava u skladu sa budžetom. Ako ovo duže potraje, javlja se pravna praznina", kazao je Novosel sa uvjerenjem da će dogovor sa SDP-om biti postignut.

Opozicija je za predsjednika općine Tivat predložila zajedničkog kandidata Vladimira Arsića.

Sa odbornicima i predstavnicima tivatskih političkih partija, na prigodnom, koktelu danas se oprostio dosadašnji predsjednik općine Tivat Miodrag Kankaraš.

„Ono što sam stalno isticao jeste da su svakom klubu odbornika bili interesi grada iznad dnevno političkih interesa i mislim da smo to iz sjednice u sjednicu i na praktičan način i dokazivali. Svakom klubu odbornika se zahvaljujem, svakom odborniku ponaosob. Naravno, veliku zahvalnost dugujem svojim saradnicima. Deset godina ulagali smo maksimalne napore, maksimum svoji profesionalnih i stručnih znanja da ovaj posao ne završimo, već da ga radimo u najboljoj mogućoj mjeri i na najbolji mogući način. Želim vam svima puno uspjeha u poslu, ličnog zdravlja, porodične sreće i Bože zdravlja gledaćemo se u nekim drugačijim situacijama", kazao je Kankaraš.