travnja 2024

Grad Vukovar bit će i ove godine, već šestu godinu zaredom, grad domaćin jedinstvenog Festivala nematerijalne kulturne baštine, turističkih manifestacija, atrakcija i destinacija „SVI zaJEDNO HRVATSKO NAJ“.

Ove godine, Peraštani i prijatelji Perasta obilježavaju 400. godišnjicu Velike pohare, gusarskog napada, koji je ostavio dubok trag na povijest našeg jadranskog dragulja. Među raznovrsnim aktivnostima u okviru obilježavanja godišnjice Velike pohare Perasta, poput uličnih procesija, izložbi, edukativnih tura i publikacija, posebna pažnja posvećena jeznanstvenoj konferenciji "Perast i Boka kotorska na rubu propasti: 1624-2024”, koja će se održati u Perastu 23. 6.2024.

HR Top lista hitova: tjedni pregled 25 singlova Dux radija

Emisija br. 11

15. 4.  – 20. 4.

 

01./01/ Baby Lasagna – Rim tim tagi dim

02./04/ Oliver Dragojević – Ne mogu ti reći

03./03/ Prljavo Kazalište – Molim Boga da svane

04./02/ Tomislav Bralić & Klapa Intrade – Miruj, srce

05./08/ Ivica Sikirić Ićo – Samo za ljubav

06./16/ Jelena Rozga – Od čega sam ja

07./07/ Dino Petrić – Mjesto za nju (Eden)

08./05/ Damir Kedžo – Voljena ženo

09./12/ Nela & Nika Turković – Mogu i sama

Na sceni Kulturnog centra „Nikola Đurković” Kotor  u petak, 26.4.,  s početkom u 20 sati,  bit će izveden „Ljubavni kabare“.

Ljiljana Stjepanović, Mina Lazarević, Rade Marjanović i Vladimir Posavec Tušek odvest će publiku na jedno putovanje kroz vrijeme i različite glazbene žanrove.

Turistička organizacija općine  Tivat obavještava javnost da  će u ponedjeljak 22.4. povodom,  Dana planeta Zemlje podijeliti besplatne sadnice sezonskog cvijeća ispred prostorija Turističke organizacije Tivat u centru grada, na adresi Palih boraca 19, s  početkom u 10:30 h.

Predsjednik Kluba zastupnika Demokratske unije Albanaca i Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović postavio je pitanje ministrici nauke, obrazovanja i inovacija Anđeli Jakšić Stojanović - kada će se kalendar školskih aktivnosti usuglasiti sa Zakonom o svetkovanju vjerskih praznika?

Četvrtak, 18. travnja 2024.

„Povodom Dana planete Zemlje,  koji se obilježava 22.04.2024. godine biće organizovana dječija predstava "Drvo života". U Muzičkoj sali Kulturnog centra predstava počinje u 18h. Ulaz slobodan“ – najavljuju iz Kulturnog centra Nikola Đurković.

 Navedena predstava je dar gradu Kotoru od strane glumca Velibora Đorđića,  koji je u suradnji s Općinom Kotor realizirao  edukativne predstave o sigurnosti prometa za djecu predškolskog uzrasta kao i učenike  I. i II. razreda svih osnovnih škola.

Četvrtak, 18. travnja 2024.

Neslužbeni rezultati DIP-a nakon obrađenih gotovo svih biračkih mjesta, prema medijskim izračunima, pokazuju da HDZ uvjerljivo pobjeđuje na parlamentarnim izborima i osvaja 61 mandat, a Rijeke pravde okupljene oko SDP-a dobivaju 42 mandata.

Domovinski pokret je treći s osvojenih 14 mandata, Most dobiva 11, a Možemo! 10 mandata.

Po dva mandata osvajaju IDS i Nezavisna platforma Sjever te jedan koalicija Fokus-Republika. 

U Omladinskom klubu Kotor se organizirat će se  radionica Zelena arhitektura. Zainteresirani sudionici moći će  više naučiti  o budućim trendovima u arhitekturi, digitalnom crtanju, revitalizaciji kulturnog nasljeđa i uključivanju zelenog elementa u dizajnu enterijera. Edukator je Vladimir Fatić, master arhitekture, a radionica će se održati u petak, 19. 4., u 18 sati.

 

 

 

Drvo je kao tvorevina lako za obradu i upotrebljivo u različite svrhe (za  ogrjev, izgradnju, proizvodnju), ali i kao biljka koja daje (jestive) plodove, iako čovjek je u modernom vremenu njegovu primarnu svrhu i funkciju shvatio olako, te sječe šuma dovode do katastrofalne posljedice za čovječanstvo.

Stranice