Sveta misa za žrtve totalitarnih režima održana u crkvi Svetog Andrije u Brci kraj Bara

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 29. travnja 2024. - 12:14
Autor: 

U nedjelju, 28. travnja, u crkvi Svetog Andrije u Brci, nedaleko od Bara vjernici su se okupili na svečanoj svetoj misi posvećenoj svim žrtvama totalitarnih režima. Ovaj poseban događaj obilježio je dan prisjećanja na hrabre pojedince, među kojima se ističe pokojna narodna heroina Herta Turza, te njena majka Barbara Turza, koji su svojim životima svjedočili hrabrosti i otporu prema nepravdi.

Svečanu svetu misu predvodio je svećenik Kotorske biskupije, dr. sc. don Dejan Turza u 9 sati ujutro. Molitve su upućene za duše svih koji su izgubili živote u borbi za slobodu i pravdu, u svim totalitarističkim režimima prošloga stoljeća. Poseban naglasak stavljen je na važnost očuvanja sjećanja na prošlost i promicanje vrijednosti poput tolerancije, poštovanja i mira među ljudima.

Predsjednik Mjesne zajednice Šušanj, Pešo Glavanović, nakon sv. mise, izrazio je podršku ovom događaju ističući važnost uključivanja šire zajednice u proces sjećanja i pomirenja. Također, predsjednik Udruženja "Spičani", Milan Madžar, naglasio je potrebu za zajedničkim djelovanjem svih vjerskih zajednica u promicanju mira i solidarnosti među ljudima.

 Tekst: Don Dejan Turza

Foto: Radomir Petrić