ožujka 2014

Na splitskom Sveučilištu danas je promovirano 110 doktora znanosti koji su to zvanje stekli u proteklih godinu dana, što je rekordan broj novih doktora znanosti u jednoj godini u 40-godišnjoj povijesti te viskoškolske ustanove.

Na svečanosti je bio ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović, koji je tom prigodom istaknuo da je današnja promocija novih doktora znanosti iznimno važan događaj za splitsko Sveučilište.

Na redovnoj skupštini Turističke zajednice grada Dubrovnika danas je izražen optimizam za ovogodišnju turističku sezonu te istaknuto kako su u 2013. ostvareni rekordni turistički rezultati s porastima dolazaka turista za 10 posto i noćenja za 9 posto.

Dubrovnik je i prošle godine bilo vrlo zastupljen u inozemnim medijima, a rangiran je putem niza svjetskih portala kao jedna od najprivlačnijih svjetskih i europskih destinacija za 2014.

Posljedna europska parna lokomotiva na redovitoj putničkoj liniji u utorak će otići u zasluženu mirovinu nakon što će njezin posao u poljskoj željeznici preuzeti dizelski motorni vlak.

Vlak na redovitoj putničkoj liniji na trasi Wolsztyn-Leszno u Velikopoljskoj pokrajini još samo u ponedjeljak vuče posljednja europska parna lokomitiva Ol49-59 koja prestaje voziti 1. travnja.

Parna lokomotiva razvijena je u Britaniji početkom 19. stoljeća i dominirala je željezničkim prijevozom do polovice 20. stoljeća kada su ju počele istiskivati električne i dizelske lokomotive.

Emitirano: 
Ponedjeljak, 31. ožujka 2014.

"Knjiga o žućenici" naziv je knjige autora Maša Čekić i Blaženka Vučurović, koja je sinoć predstavljena brojnoj publici u Velikoj sali Centra za kulturu Tivat.

Autori su novinari, publiciste i majstori kulinarstva i pokretači poznatog tivatskog „Žućenica festa" koji ove godine ima svoje jubilarno, deseto izdanje.

Emitirano: 
Ponedjeljak, 31. ožujka 2014.

Povodom Svjetskog dana voda, koji se globalno obilježava 22. ožujka, Vodacom već tradicionalno proslavlja Dan voda. Obilježavanje Dana voda 2014. godine Vodacom se opredijelio za snimanje spota pod nazivom „Svaka kap je važna" sa ciljem promocije vrijednosti vodnog resursa, njegove nezamjenljivosti i prijeke potrebe njegove racionalne upotrebe.

Kotor, 31.ožujka 2014. (Radio Dux) - Redovna izborna skupština Bokeljske mornarice 809 Kotor - Podružnice Kotor održana je protekle subote u Kotoru, na kojoj su usvojeni izvještaji o radu 2010-2014. godina, izabrani su novi organi upravljanja, a usvojen je i predlog izmjene Statuta Bokeljske mornarice 809, koju čine četiri podružnice Kotor, Tivat, Herceg Novi i Beograd - prenosi Radio Kotor.
Skupština je jednoglasno izabrala nove organe Bokeljske mornarice 809 Kotor - Podružnice Kotor - za predsjednika Upravnog odbora izabran je Aleksandar Dender, za predsjednika Nadzornog odbora Dinko Milošević, za kolovođu Tripo Milošević, za domaćina Zdravko Milošević i za predsjednika Odbora za njegovanje tradicija Saša Milošević.

Ponedjeljak, 31. ožujka 2014.

Tivat, 31. ožujak 2014. (Radio Dux) - U organizaciji NVO "Eko-Me", jučer je održana akcija čišćenja starog austrougarskog puta, na potezu od Donje do Gornje Lastve. Glavni organizator i idejni tvorac ekološke akcije je izvršni direktor novoformirane NVO "Eko -Me" Danilo Tomanović, koji je kazao da su locirane i uglavnom očišćene šest deponija s raznim otpadom uglavnom automobiliskim gumama.

Ponedjeljak, 31. ožujka 2014.

Budva, 3. ožujka 2914. (Radio Dux) - Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom poziva zainteresirane loklane NVO da predlože aktivnosti za zajedničko realiziranje povodom promoviranja međunarodne manifestacije "Dan Planete Zemlje" 2014. godine.
Pravo sudjelovanja na ovom Pozivu imaju lokalne nevladine organizacije registrirane u Crnoj Gori, isključivo sa sjedištem u primorskim općinama (Herceg Novi, Kotor, Tivat, Budva, Bar i Ulcinj), odnosno općinama obuhvaćenim zonom morskog dobra.

Kotor, 30. ožujka 2014. (Radio Dux) - U katedrali-bazilici svetog Tripuna sinoć je održan "Koncert pučkog glagoljaškog pjevanja" u izvedbi Crkvenog pjevačkog zbora iz Šepurine (otok Prvić, Hrvatska). O povijesti glagoljaškog pjevanja i Crkvenom pjevačkom zboru govorio je dr. Šimom Ukićem.
Koncert je organizirala NVO "Hrvatske uspomene" iz Đurića.
Koncertu su prisustvovali kotorski biskup mons. Ilija Janjić, konzul RH Hrvoje Vuković.

Nedjelja, 30. ožujka 2014.

Tivat, 30.ožujka 2014.(Radio Dux) - Ljetno računanje vremena počelo je noćas kada su satovi pomjereni jedan sat unaprijed.
U 2 sata kazaljke je trebalo pomjeriti na 3 sata, što praktično znači da smo ustali sat vremena ranije nego u periodu zimskog računanja vremena.
Ljetno računanje vremena u Europi trajat će do posljednjeg vikenda u listopadu.

Stranice