svibnja 2015

Nedjelja, 31. svibnja 2015.

Drugi po redu Pjat od blitve noćas je organiziran u Kotoru ispred glavnih gradskih vrata. Vrijedne članice NVO „Šjore od mota“ još jednom su se dokazale kao izvrsne domaćice, a ova pučka manifestacija prijeti da postane tradicijska proslava koja se održava oko 1.lipnja.

Danas na blagdan Presvetoga Trojstva, u kotorskoj bazilici katedrali sv. Tripuna je upriličeno tradicionalno obilježavanje kraja školske i vjeronaučne godine, za vjeroučenike iz Kotora.

Nedjelja, 31. svibnja 2015.

Danas se obilježava Svjetski dan nepušenja, potaknut 1987. godine od strane Svjetske zdravstvene organizacije.
Svjetski dan nepušenja svake godine je povod za aktivnosti i priopćenja zdravstvenih organizacija i inicijativa. Osim zahtjeva za pravnu zaštitu pušača osobito na dnevnom redu stoji sudjelovanje pojedinaca i institucija u akcijama zaštitu nepušača: lijepe se plakati na razne objekte, ustanove ili u prostorije i provode se rasprave. Pokušavaju se motivirati pušači da prestanu pušiti.

Jučer je u Tivtu održano svečano otvorenje gradske rive Pine, zajedničkog projekta JP „Morsko dobro“ i Općine Tivat. Za otvorenje Pina izabran je dan kada se, već tradicionalno, održava kulturno-gastronomska manifestacija „Pijat od žućenice“, u sklopu „Žućenica – festa“.

U ime organizatora nazočne su pozdravili osnivači manifestacije, Mašo Čekić i Blaženka Vučurović.

U bivšoj zgradi “Jugooceanije” u Kotoru otvoren je Dom umjetnika, čime je Dukley European Art Community od 28. svibnja i službeno dobio svoju art-rezidenciju.

Subota, 30. svibnja 2015.

I za mjesec lipanj Centar za kulturu Tivat pripremio je bogat program. U narednom mjesecu imat ćete priliku vidjeti brojne predstave, izložbe slika, promocije romana, kao i uživati u glazbenim festivalima.

Više pogledajte na plakatu.

Subota, 30. svibnja 2015.

Ovogodišnja tivatska kulturno-gastronomska manifestacija „Žućenica - fest 2015.“ počet će programom „Veče žućenice “ u Restoranu „Mali raj “ u Igalu, u srijedu 29. svibnja.

Dana 30. svibnja održat će se svečano otvorenje gradske rive Pine u Tivtu, koja je zajednički projekt JP ,,Morsko dobro" i Općine Tivat.

Svečano otvorenje počinje u 18.30 kada će u okviru Žućenica fest-a započeti XI. "Pijat od žućenice", gdje će uz mnoštvo jela od ove biljke-hraniteljke gostima biti ponuđen i bogat zabavni program uz nastup Gradske glazbe, Exodusa, KUD "Boka" i Jelene Kažanegre.

Današnji Kutak upoznat će vas s mladom menadžericom za odnose s javnošću kotorske diskoteke Maximus. O tome što je potrebno da postanete uspješni u tom poslu, kao i najave za toplo ljeto u Maximusu, poslušajte u audiozapisu.

Emitirano: 
Petak, 29. svibnja 2015.

Današnji Kutak upoznat će vas s mladom menadžericom za odnose s javnošću kotorske diskoteke Maximus. O tome što je potrebno da postanete uspješni u tom poslu, kao i najave za toplo ljeto u Maximusu, poslušajte u audiozapisu.

Od 13. do 15. svibnja prof. dr. Ivo Županović sudjelovao je na Međunarodnoj  konferenciji TOSEE u Opatiji, a čija je osnovna tematika bila konekcija održivosti turističkog sistema i ekonomskog razvoja, gdje je bio predsjedavajći jedne od sesija.

27. svibnja je i sudionik Međunarodnog znanstvenog skupa, s opservacijom neophodnosti restruktuiranja turističkog proizvoda kao odgovora na recesione procese.

Stranice