srpnja 2015

U organizaciji TO Tivat sinoć je održana treća po redu gastro manifestacija "Ljeto dobrog ukusa".
Zainteresirani posjetitelji i ljubitelji mediteranske kužine ispunili su baštu konobe Bacchus, a tijekom večeri zabavljali su ih folklorni ansambl "Boka", glazbeni sastav "Redicool trio" i klapa "Jadran".

Ovo je samo jedna u nizu manifestacija koje je za domaće i furešte pripremila TO Tivat, a po njihovim riječima bit će još zanimljivih zbivanja do kraja turističke sezone.

Petak, 31. srpnja 2015.

Samo je operska heroina poput Katarine Jovanović sopranistice iz Beograda uz pratnju festivalskog orkestra KotorArta-a na čijem čelu je bio dirigent Nikolaj Lalov, mogla sinoć držati koncert i pažnju uz salve aplauza prepune i pretople crkve Sv. Eustahija u Dobroti.

Koncert pod nazivom “Hendlove Heroine”  u okviru Don Brankovih dana muzike, ovogodišnjeg KotorArta, bio je prava muzička poslastica u izuzetno otežanim uslovima visoke temperature sa ventulama i programom za hlađenje u rukama brojne kotorske publike i gostiju.

Petak, 31. srpnja 2015.

U galerijskom prostoru srednjovjekovnog kompleksa Buća, od subote 1. kolovoza od 21 sat, posjetitelji će biti u prilici da pogledaju izložbu slika Ljubomira Popadića, umjetnika koji živi i radi u Tivtu.

Rođen je 1961. godine u Zrenjaninu. Akademiju likovnih umjetnosti, smjer slikarstvo, završio je  u Novom Sadu 1968 god.,  u klasi profesora Jovana Rakidžića. Član je ULUCG  od 1994. god. Popadić je sudionik značajnih kolektivnih izložbi kod nas i inozemstvu. Ovo je njegova peta samostalna izložba u Galeriji Buća, a predstavit će se s 15 radova - uljana tehnika na platnu.

Izložba pod nazivom JELENA VELIKA KRALJICA, zajednički projekt Narodnog  muzeja u Kraljevu  i Republičkog zavoda za zaštitu spomenika kulture u Beogradu , uz podršku Manastira Gradac, priređena  2014. u godini jubileja povodom sedam stoljeća  od smrti kraljice Jelene Anžujske, žene kralja Uroša I., majke kraljeva Dragutina i Milutina bit će otvorena 1. kolovoza u palači Pima u Kotoru, s početkom u 20 sati. Izložba kao sjećanje na znamenitu ženu, suprugu, majku, vladaricu  i monahinju Jelenu, čija ličnost i danas, nakon sedam stoljeća, pobuđuje pažnju.

Stanovnici Luštica Bay-a, njihove obitelji, gosti ali i ljubitelji umjetnosti uživali su prethodnih sedam dana u dva programa KotorArt festivala koji su počev od 25. lipnja organizirani u novom turističkom centru koji se gradi u Krtolima nadomak Tivta.

Luštica Bay je jedan od sponzora KotorArt festivala, renomiranog međunarodnog ljetnjeg kulturnog događaja koji ove godine traje od 24. lipnja do 14. kolovoza.

Petak, 31. srpnja 2015.

Ovu subotu, nakon tri godine, na Orsulu stiže Rundek Cargo Trio! Koncert počinje u 21 i 30, a vrata Parka Orsula otvaraju se sat vremena ranije.

Prilika je ovo za poslušati  Don Juan, Ima ih, Indijska, Clouds, Ne zaboravi me, Vitamini... Sve su to pjesme s nedavno objavljenog sjajnog albuma 'Mostovi', stilski pomalo drukčijeg od 'Plavog aviona'.

Petak, 31. srpnja 2015.

Crnogorski vaterpolisti danas igraju protiv Japana (12.30) u posljednjem kolu prve faze Svjetskog prvenstva u Kazanju, a selektor Ranko Perović nada se da će ekipa popraviti igru, kako šampionat bude odmicao.

Crna Gora je u prethodnoj utakmici igrala neriješeno s Australijom.

Petak, 31. srpnja 2015.

Hrvatski vaterpolisti pobijedili su u susretu 2. kola skupine A Svjetskog prvenstva u ruskom Kazanju Brazil s 10-9 (4-2, 4-2, 1-2, 1-3), te praktički osigurala prvo mjesto u skupini i izravan plasman u četvrtfinale.

Dvanaest mjeseci okićenih s dvanaest vrijednih priznanja.                         

Regent Porto Montenegro 1. kolovoza 2015. godine proslavlja svoj prvi rođendan obilježavajući svoju prvu punu godinu dana uspješnog poslovanja tijekom  koje je  postavio nove standarde luksuznog turizma u Crnoj Gori.

Stranice