rujna 2015

Na poziv predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Baracka Obame, predsjednica Kolinda Grabar Kitarović je sudjelovala na prijemu za šefove država i vlada.

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, koja u New Yorku sudjeluje na 70. zasjedanju Opće skupštine Ujedinjenih naroda, u utorak je govorila na okruglom stolu Vijeća svjetskih čelnica na temu "Budućnost Istočne Europe: Osnaživanje žena".

Kako ojačati položaj žena

Hrvatskim novinarima je rekla kako je na skupu govorila o tome da treba ojačati položaj žena u vlastitim društvima i globalno.

Kulturni centar „Nikola Đurković“  i ovoga  je mjeseca za vas pripremio bogat program kulturnih događanja. U  listopadu ćete imati  priliku pogledati brojne kazališne predstave, filmske projekcije, kao i izložbe i razna predavanja.

Srijeda, 30. rujna 2015.

U cijelosti vam prenosimo program manifestacije Dan širuna, koji će se održati 3. listopada u Starom gradu Budva:

Utorak, 29. rujna 2015.

U nesvakidašnjem ambijentu novog turističkog grada Luštica Bay u srijedu , 30. rujna u 18 sati  bit će otvorena izložba radova tivatskog akademskog slikara Zorana Krute čime će se umjetnik po drugi put predstaviti publici u ovom turističkom centru.

Izložba će biti otvorena do 9. listopada svakog dana u periodu od 18 do 19 sati.

Od 29. rujna do 04. listopada u Muzičkoj školi Tivat održat će se seminar pod nazivom " Muzika kao sredstvo u uklanjanju granica" - Music as a tool in removing borders. Nosila ovog projekta je Tutti Srbija, organizacija koja koristi glazbu kao univerzalni jezik za organiziranje  internacionalnih glazbenih seminara.

 1. Tutti music workshop u Tivtu je namijenjen mladim i talentiranim glazbenicima. Karakteristika seminara je sviranje bez nota, improvizacija i orkestarsko izvođenje.

Glazbeni instruktori seminara su Jovan Pavlović (NOR/SRB) i Anne Fossen (NOR).

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija je u susretu 3. kola skupine C u Rotterdamu svladala braniteljice naslova Rusiju s 3-0 (25-21, 26-24, 26-24).

Rasterećene oko plasmana u drugi krug, kojega su osigurale i prije izlaska na teren zahvaljujući 3-2 (25-21, 25-23, 14-25, 20-25, 15-11) pobjedi Bjelorusije protiv Bugarske u prvom susretu dana, naše su odbojkašice odigrale najbolji susret u dosadašnjem tijeku EP-a.

Utorak, 29. rujna 2015.

NASA-ini znanstvenici otkrili su tragove koji ukazuju na to da tijekom ljetnih mjeseci na Marsu ima tekuće vode, što povećava izglede da na Crvenom planetu postoji neki oblik života, prenose svjetski mediji, a važno otkriće objavljeno je u ponedjeljak na konferenciji za novinare.

Hrvatska bratovština Bokeljska mornarica 809 Rijeka održala je dana 25. rujna Skupštinu bratovštine na kojoj su usvojeni izmjenjeni Statut bratovštine kojim se rad Bratovštine uređuje u skladu s izmjenama zakona, ali i kojim se stvara dodatni normativni okvir za

očuvanje tradicije Bokeljske mornarice. Izmjene Statuta posebno su obilježene nedavno donesenim Rješenjem Ministarstva kulture Republike Hrvatske kojim je Kolo Sv. Tripuna i Tripundanske proslave zaštićeno i uvršteno na listu nematerijalne baštine Republike Hrvatske.

Ponedjeljak, 28. rujna 2015.

Kompanija Adriatic Marinas predstavila je projekt vodeće matične luke za superjahte i nautičkog tivatskog naselja Porto Montenegro na sajmu nautike u Monaku MYS, koji je održan od 23. do 26. rujna.

Monaco Yacht Show – MYS, krajem rujna tradicionalno okuplja najpoznatija brodogradilišta, brokerske kuće, dobavljače nautičke opreme, kao i sam vrh jahting dizajna i bogatu klijentelu i vlasnike luksuznih plovila, te je ove godine brojao 528 izlagača iz 16 zemalja.

Ponedjeljak, 28. rujna 2015.

Jučer je proslavljen blagdan sv. Eustahija u istoimenoj crkvi u Dobroti gdje je održana svečana sveta misa. 

Monsinjor Ilija Janjić, biskup kotorski, obratio se vjernom puku: „Da bi Gospodin primio ovo naše slavlje otvorena srca kažemo onome koji nas je stvorio: Ipak smo grešni. Nesavršeni. Daj, Gospodine, da sa tvojom snagom i našom dobrom voljom da nam oprostiš sve ono što smeta tvome susretu danas na ovoj svečanosti“.

Stranice