svibnja 2016

Kompanija Luštica Development AD  je u financiranju sanacionih radova na dijelu zgrade stare opštine i sportske hale Župa u Tivtu, čime je nastavljena suradnja s Općinom  Tivat na unapređenju lokalne zajednice.

„Luštica Development je obezbijedila 5882 eura za zamjenu prozora i vrata. Ovom donacijom je zaokružen iznos od 150 hiljada eura koliko je za donacije i sponzorstva kompanija obezbijedila u 2015.godini. Toliki iznos je predviđen i u ovoj godini“, priopćila  je izvršna marketing menadžerica Luštica Development Slavica Milić.

Utorak, 31. svibnja 2016.

U Švicarskoj će biti otvoren najduži tunel na svijetu nazvan Gotar, koji će prolaziti kroz srce švicarskih Alpa i povezivati centralni kanton Uri s jugom zemlje. Tunel je dug 57 kilometara, koštao je oko 12 milijardi švicarskih franaka, gradilo ga je 2.400 radnika, a svečano će biti otvoren u srijedu, 1. lipnja.

Sada će putovanje vozom iz Ciriha do Milana trajati dva sata i 40 minuta.

Tunel Gotar će tako prestići japanski tunel Seikan, koji je s 53,9 kilometara do sada bio najduži na svijetu.

U talijanskom gradu Campobasso, regija Molise, 30. svibnja je održana finalna konferencija IPA Adriatic projekta prekogranične suradnje “Operativni plan upravljanja Jadranom-AdriGov”.

Konferenciji,  koja je nosila naziv “ Više nivoa upravljanja kao pokretač politike jačanja EU strategije za Jadransko-jonski region” (EUSAIR), ispred Općine  Kotor,  kao jednog od projektnih partnera prisustvovale su koordinatorica Kancelarije za međunarodnu suradnju Jelena Stjepčević i koordinatorica  AdriGov projekta za Kotor Lena Pasinovic.

Utorak, 31. svibnja 2016.

Mjesna zajednica  Kotor u subotu, 4. lipnja, organizira veliko natjecanje u pripravi kotorske krempite.

Domaćice, slastičare, hotelijeri, ugostitelji i pekari  će te večeri prezentirati najljepši kotorski slatkiš, a organizatori su i za sve prisutne planirali natjecanje u konzumiranju pašte, pod geslom „Pojedi što više“.

Osigurane su i vrijedne nagrade za sudionike. Program će voditi Sabrija Vulić, a u glazbenom dijelu programa zabavljat će vas „Allegria“, „Incanto“ i „Organic“.

Fešta u čast kotorske pašte planirana je za 21 sat ispred kafane „Dojmi“.

 

Na nedavno održanoj svečanoj smotri povodom Dana Oružanih snaga Republike Hrvatske, koji se obilježava 28. svibnja,  sudjelovala je i postrojba Hrvatske bratovštine Bokeljske mornarice 809 iz Zagreba.

Zastavu Bratovštine je nosio Krešo Đuranović, a u smotri su sudjelovali Ivo Petković, Bruno Banelli, Boris Grgurević, Vedran Petković i Goran Vidović.

Fotografije s mimohoda proslijedila nam je Ivana Ciko Vidović.

 

Centar za očuvanje i razvoj kulture manjina Crne Gore organizira  tradicionalnu manifestaciju “Bogatstvo različitosti”, koja se ove godine održava pod motom “ CO LIFE – suživot “,  a posvećena je jubileju 10 godina obnove nezavisnosti Crne Gore.

Planirano je da se centralni događaj i svečano otvaranje održi u Bijelom Polju,  31. svibnja u  Centru za kulturu Bijelo Polje,  s početkom u 19 sati.

Sudjeluju:

•             KUD Tekstilac

•             KUD  Ljepota Roma

•             KUD  Vrelo Ibra     

•             KUD Ramadan Šarkić

U okviru proslave decenije obnove nezavisnosti Crne Gore pored manifestacije „Noć u crvenom“ koja se održala na gradskoj rivi Pine, Turistička organizacija Tivat je povodom i ususret „Dana vrtića“ uručila  dar djeci iz JPU „Bambi“  u  Donjoj   Lastvi.

Dar je školica,  koju su ručno uradile grupa građana „ Sova“ iz Tivta,  koja je mnogo uveselila mališane iz ove predškolske ustanove, koji su odmah nestrpljivo iskoristili da isprobaju svoju novu rekreativnu zabavu u dvorištu vrtića.

Poslanica Hrvatske građanske inicijative Ljerka Dragičević boravi u radni posjet Europskom parlamentu kao dio izaslanstva Skupštine Crne Gore.

Naime, danas i sutra održava se Inter – parlamentarna konferencija poslanika europskog parlamenta i poslanika parlamenta zemalja koje se nalaze u procesu EU integracija, a tema konferencije je: „Interakcija političkih grupa, partija i vlade u procesu EU integracija“. Večeras će Dragičević nazočiti poslovnoj večeri čiji je domaćin dopredsjednik Europskog parlamenta g. Rainer Wieland.

Ponedjeljak, 30. svibnja 2016.

U okviru road show kampanje po većim gradovima Srbije, turistička ponuda Crne Gore predstavila se na Beogradskom manifestu od 27.  do 29. svibnja, na Kalemegdanu. Kampanja „Sve što ti srce poželi“ privukla je pažnju mnogobrojnih posjetitelja i medija koji imaju mogućnost da se na štandu Crne Gore informiraju o turističkoj ponudi za ljetnu sezonu.

Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore i Hrvatsko kulturno društvo „Napredak“  iz Sarajeva uz suradnju tivatskog Centra za kulturu nedavno su  u Galeriji ljetnikovca Buća u Tivtu organizirali  promociju pjesničke zbirke „Fragmenti zaboravljene nade“, autora mr.  Vladana Lalovića. U današnjoj emisiji  „ U svjetlu kulture “  ugostili smo gospodina Lalovića, koji nam je približio svoj književni opus. Mr.

Stranice