listopada 2016

Ponedjeljak, 31. listopada 2016.

KOTOR:

            Svi sveti: Groblje sv. Mihovila  u 15.30h

 

            Dušni dan: Škaljarsko groblje u 6h

                              Groblje sv. Mihovila  u 15.30h

 

DOBROTA (SV. MATEJ):

 

            Svi sveti: Župna crkva sv. Matej 10h

 

            Dušni dan: Gospa od Karmena, kapelica na groblju 8h

                              Gospa od Snijega, Tabačina u 9h

 

Ponedjeljak, 31. listopada 2016.

Predstava VOZ – „Zvezdara teatra“ bit će odigrana u kotorskom Kulturnom centru „Nikola Đurković“ u srijedu, 2. studenoga, u 20 sati.

Predstava "Voz", prema tekstu Kormaka Makartija, u režiji i adaptaciji Voje Brajovića osvojila je nagradu publike "Dalibor Foretić" na međunarodnom Festivalu malih scena u Rijeci i nagradu publike za najbolju predstavu na 2. MIT festivalu na Cetinju.

U predstavi glume Voja Brajović i Sergej Trifunović.

Izložba slika Bulatović Tine „Boka i njene legende“  - akrili, bit će otvorena 1.11., u  Galeriji  ljetnikovca Buća, s početkom  u 20 sati.

Ilija Marković osvojio je broncu u klasi Laser 4.7 na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u Olimpijskim klasama koje je održano u Splitu u organizaciji JK Mornar, JK Labud i JK Split.

Igor Les je natjecanje završio na petom mjestu u borbi sa svjetskim imenima jedrenja u klasi Laser Standard. Olimpijski vice šampion s OI2016. Tonči Stipanović je osvojio titulu državnog prvaka. Cipranin Kontides, nositelj  olimpijske medalje u Londonu je drugi, i treći je Filip Jurišić, jedriličar JK Mornara.

Igor Nikolić, Laser 4.7, je 46.

Promocija knjige ,,Kulturalno pamćenje - ogledi o hrvatskoj kulturi i književnosti Boke", autorice prof. dr. Vande Babić, Zadranke podrijetlom iz Boke, održana je sinoć u prepunoj Multimedijalnoj dvorani Općine Tivat. Organizator ove večeri je Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore, uz generalno pokroviteljstvo Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore i uz sponzorstvo CEKUM-a i Općine. 

Uvodnu riječ dao je Zvonimir Deković, predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore, koji se u ime organizatora zahvalio svima koji su pomogli u realizaciji ove promocije.

Jučer je u palači Bizanti  u Kotoru održana komemoracija za Darija Musića, čovjeka koji je svojim djelovanjem, humanošću i kulturnim zalaganjem za Hrvate u Crnoj Gori zaista uradio mnogo. Čovjek, koji je nakon svog života za sobom ostavio svoja djela, rad i obrise svega onoga čime se Hrvati kao manjina u Crnoj Gori mogu ponositi.

Na početku, nazočnima se obratio Mario Brguljan, predsjednik Hrvatskog  građanskog  društva Kotor, osvrnuvši se na sam životni put gospodina Musića.

Nedjelja, 30. listopada 2016.

KOTOR:

             Svi Sveti: Groblje sv. Mihovila  u 15.30h

            Dušni dan: Škaljarsko groblje u 6h

   Groblje sv. Mihovila  u 15.30h

 

DOBROTA (SV. MATEJ):

            Svi Sveti: Župna crkva sv. Matej 10h

            Dušni dan: Gospa od Karmena, kapelica na groblju 8h

                                 Gospa od Snijega, Tabačina u 9h

SVETI EUSTAHIJE, DOBROTA:

            Svi Sveti: Župna crkva u 10h

            Dušni dan: Blagoslov groblja u 16h, nakon toga sveta Misa u župnoj crkvi

 

Potres magnitude 6,5 stupnjeva po Richteru u nedjelju oko 7.40 sati ponovno je pogodio središnju Italiju. Podrhtavanje je bilo toliko jako da se osjetilo i u Hrvatskoj i u Crnoj Gori.

Teško je zamislit život bez poezije i stihova. Kako poeziju doživljavaju Mladi Hrvati Boke, kao i njihove najomiljenije pisce poslušajte u novoj emisiji.

Stranice