listopada 2017

Utorak, 31. listopada 2017.

U 4. kolu druge ABA lige Teodo dočekuje ekipu Splita. Utakmica će se održati sutra (srijeda 1.11.) u 18:00 sati, Sportska dvorana Župa. Ulaz je 2€.

Zoran Glomazić, trener Teoda: „Split je odlična ekipa, spremili smo se dobro za ovu utakmicu. Trudićemo se da nastavimo sa dobrom igrom, koja nas je krasila u prva tri kola. Očekujemo dobru posjetu i želimo da se navijačima predstavimo u najboljem svijetlu. Svi igrači su spremni i zdravi, sem Savića, koji neće nastupiti."

Utorak, 31. listopada 2017.

Stranačke prostorije Hrvatske građanske inicijative kamenovali su  nepoznati počinitelji  u noći između 30. i 31. 10., u centru Tivta. Tom prigodom razbijeno  je staklo i to se ne događa  po prvi puta. HGI je zabrinuta zbog još jednog incidenta i poziva nadležne organe, koji su i obavili uviđaj, da u što kraćem roku rasvijetle slučaj i otkriju počinitelje.

Utorak, 31. listopada 2017.

Promocija knjige „Kotorsko zavjetno svetište GOSPE OD ZDRAVLJA“  don Antona Belana  bit će  održana u petak, 3. 11., u crkvi sv. Klare (sv. Antona), s početkom u 18 sati. Govorit  će akademik Radoslav Tomić, a u glazbenom dijelu nastupit će Milica Milanović (sopranistica) i Dejan Krivokapić (klavirist).

Organizator: NIP „Gospa od Škrpjela“, Perast.

Program kotorskog Kulturnog centra u studenom  počinje animiranim filmom za djecu „Spužva Bob“, koji će se u Kinu „Boka“ prikazivati 2., 3. i 4. 11. 2017.g. od 18 sati.

Za najmlađe smo pripremili još tri filmska ostvarenja: ŠARLOTINA MREŽA (9.,10. i 11. 11. 2017.g.), ZLATOKOSA (16,17. i 18. 11. 2017.g.) i SEDMI PATULJAK (29. i 30. 11. 2017.g.), kao i lutkarsku predstavu BAJKA O RIBARU I RIBICI (10. 11. 2017g.)

Početkom mjeseca studenog Crkva slavi zapovijedanu svetkovinu Svih svetih (1. studenoga), te sljedećeg dana (2. studenoga) Dušni dan. U tim svetim danima oči svih vjernika uprte su u razmatranje nebeskog blaženstva svih naših predaka u vjeri, koji su po zaslugama svog krjeposnog kršćanskog života zaslužili ući zajedništvo nebeske Crkve, u vječnu radost svetaca Božjih. Također se sjećamo i svih dragih pokojnika, za koje na poseban način prikazujemo sv. mise i molitve. Podsjećamo sve vjernike da u periodu od 1. do 8. studenog mogu dobiti potpuni oprost koji se može namijeniti za pokojne.

Ponedjeljak, 30. listopada 2017.
Ministrica Marija Vučinović i veleposlanik Slovačke Roman Hlobenj

Ministrica bez portfelja u Vladi Crne Gore Marija Vučinović, primila je u službeni posjet veleposlanika Republike Slovačke Romana Hlobena.

Tom prilikom, veleposlanik je čestitao ministrici 15 godina jubileja postojanja Hrvatske građanske inicijative i izrazio nadu da će ova manjinska partija nastaviti s odgovornom politikom kako  prema državi, tako i europskom putu Crne Gore.

Veleposlanik je naglasio da će Slovačka nastaviti da podržava Crnu Goru ka EU integracijama.

U današnjoj emisiji „U svjetlu kulture“ razgovarali smo s multimedijalnom umjetnicom Monikom  Marku iz Tivta, koja živi u Milanu. Angažirana je na polju grafičkog dizajna i multimedijalne umjetnosti.

Emitirano: 
Ponedjeljak, 30. listopada 2017.

U današnjoj emisiji „U svjetlu kulture“ razgovarali smo s multimedijalnom umjetnicom Monikom  Marku iz Tivta, koja živi u Milanu. Angažirana je na polju grafičkog dizajna i multimedijalne umjetnosti.

Igor Les, jedriličar JK Delfin iz Tivta osvojio je drugo mjesto u klasi Laser Standard na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u jedrenju, koje je održano u Makarskoj u organizaciji JK Bura u periodu od 25. do 29. 10.  2017. godine. Titulu prvaka Hrvatske osvojio je Tonči Stipanović iz JK Mornar iz Splita, inače osvajač srebrne olimpijske medalje na OI u Brazilu.

JK Delfin je sudjelovao na prvenstvu s  još tri jedriličara. Ilija Marković je 13. u klasi Laser Radial. U klasi Laser 4.7 Tatjana Kusovac je 47.,  a Stefan Anđelić na 53. mjestu.

Stranice