travnja 2018

Na prvenstvu Crne Gore za pionire koje se održalo u Danilovgradu okupilo se preko 200 natjecatelja. Džudo klub Kotor je sudjelovao sa 9 natjecatelja i ostvario odličan uspjeh.

 

Prvaci Crne Gore su:

-Perišić Đorđe do 50 kg.

-Miljenović Vidak do 55kg

 

Srebrni je bio : Pajović Petar do 55 kg.

Brončani :

- Ercegović Vasilije do 34 kg

- Ćorović Dimitrije do 55 kg

- Gržetić Petar + 73kg.

Ostala tri natjecatelja su došli do polufinala,  ali nisu uspjeli osvojiti medalju.

Ponedjeljak, 30. travnja 2018.

U Muzeju grada Perasta 3 . 5.,  u 17h  održat će se otvaranje izložbe fotografija Ekaterine Burakove Šćekić.

Ekaterina Burakova Šćekić je rođena u Moskvi. Sada živi i stvara u Budvi. Završila je povijest umjetnosti i grafički dizajn na Umjetničkom institutu „Stroganov“ u Moskvi. Studirala je i na Institutu za dizajn i reklamu, grafički dizajn.

Ponedjeljak, 30. travnja 2018.

Popularni hrvatski bend "Elemental" nastupio je na Pjaci od muzeja u Kotoru i opravdao povjerenje mnogobrojne  publike.

Na prepunom kotorskom trgu “Elemental” je dokazao da je jedan od omiljenih domaćih  bendova.

I pored desetosatnog putovanja iz Zagreba, članovi benda su bili vidno raspoloženi i puni energije, a karizmatična i uvijek nasmijana pjevačica Remi pokazala je svoje vokalne  i žanrovske sposobnosti.

Izborna Skupština Bokeljske mornarice Kotor – podružnica Tivat održana je sinoć u Domu kulture „Josip Marković“ u Donjoj Lastvi. Nazočne je pozdravio predsjednik Upravnog odbora Podružnice Marijan Ribica, koji je u svoje i u ime UO zahvalio svima na ukazanom povjerenju prije četiri godine, s nadom da su to povjerenje uspjeli opravdati.

Svetom misom u crkvi sv. Marije od Rijeke (bl. Ozane) u Kotoru jučer je obilježena proslava svetkovine bl. Ozane, suzaštitnice grada Kotora.

Subota, 28. travnja 2018.

 

Splitski klapski sastav Contra održat će svoj koncert u kotorskom Kulturnom centru „Nikola Đurković“ u nedjelju 6. 5.,  u 20 sati.

Prodaja ulaznica po cijeni od 5 eura bit će u subotu 5. 5.,  od 10h do 12h i u nedjelju 6. 5.,  od 18h do 20h.

Klapa Contra se formirala 2015., a članovi su nekadašnji pjevači klapa Cambi , Iskon, Kampanel i Puntari– Edi Šegota, Mislav Biočina, Jozo Delaš Duško Britvić, Denis Tafra i Miro Trgo.

Njihovi najveći hitovi su : NE MORE MI BIT, NEPROLAZNA, KRIVA KARTA, SRIĆO MOJA, U JUBAV VIRUJEN, LIPOTO MOJA.

 

Subota, 28. travnja 2018.

„U Perastu se vjekovima organizuju razne pučke fešte, među kojima je i “Mađ”. Kićenje “Mađa” se posebno obilježava 1. maja svake godine, kao prvi pozdrav dolazećem proljeću i novom životu i skida se 14. maja. Ova svečanost se slavila od davnina. Poznato je da je Peraška mornarica aktivno učestvovala u organizovanju ovog običaja sa svojim vojvodom, barjaktarom i časnicima. Mladež bi okitila granama cijelu obalu grada.

Misno slavlje i svečana procesija, koncerti, prigodne kazališne predstave, filmske projekcije i izložbe, fešta na Marjanu, izložba cvijeća u splitskom parku Đardinu i podrumima Dioklecijanove palače, raznovrsni sportski turniri, priredbe za djecu, nastupi kulturno-umjetničkih društava, Gastro get – fešta spize i pića, već tradicionalno najiščekivanija tomobola i večernji koncert na Rivi te veliki vatromet, tek su dio bogatog programa događanja koji nas očekuje u sklopu ovogodišnje Sudamje.

Petak, 27. travnja 2018.

Ozana Kotorska rođena je 25. studenoga 1493.g., u selu Relezi u Crnoj Gori. Na krštenju je dobila ime Katarina, a prezivala se Kosić.

Petak, 27. travnja 2018.

Općina Tivat - Sekretarijat za mlade sport i socijalna pitanja Općine Tivat u suradnji s Ministarstvom rada i socijalnog staranja Crne Gore pokreće akciju „Igrališta djeci“ i poziva građane Tivta, posebno predstavnike tivatskih mjesnih zajednica i predstavnike skupština stanara iz Tivta, da Općini dostave zahtjev za uređenje dječjh igrališta i prostora predviđenih za obavljanje različitih sportskih aktivnosti.

Potrebno je da zahtjev sadrži sljedeće:

Stranice