prosinca 2019

Razgovarao: Darko Šuković

Predsjednik HGI i poslanik te stranke u Skupštini Crne Gore, Adrijan Vuksanović, u prednovogodišnjem intervjuu Anteni M otvoreno govori o razlozima da podrži Zakon o slobodi vjeroispovijesti, naznakama obnavljanja duha 90-ih u Tivtu, zašto neće biti plana Z4 za Crnu Goru, ko su u Boki Hrvati na velikosrpskim ideološkim pozicijama i kako se nosi sa primitivnom kampanjom koju protiv njega vode jedan lokalni novinar i jedan profesor Fakulteta za crnogorski jezik i književnost.

Poštovani slušatelji i čitatelji našeg Radija, od srca vam želimo da vam 2020. godina bude ispunjena zdravljem, srećom, mirom i ljubavlju! Želimo vam ostvarenje svega neostvarenog i uspjeh u svemu planiranom. 

Vaši Duxovci

Utorak, 31. prosinca 2019.

Obavještavamo vas da će povodom novogodišnjih praznika kancelarije turističko informativnog centra Turističke organizacije Tivat raditi po sljedećem rasporedu.

 

                                                BIRO CENTAR

                                    31.12.2019      08:00h - 12:00h   

                                    1.1.2020      08:00h - 12:00h

                                    2.1.2020      08:00h - 12:00h

                                    PORTO MONTENEGRO

                                    31.12.2019      07.00 – 13.00

Lexington band i Miligram nastupit će u novogodišnjoj noći na rivi Pine u Tivtu.

Program, koji organizira Turistička organizacija Tivat, počinje u 22,30 h.

Utorak, 31. prosinca 2019.

Sekretar Crnogorskog društva za borbu protiv raka (CDPR) Domagoj Žarković i članovi društva tijekom blagih dana od 25. 12., kada Božić slave vjernici po gregorijanskom do 7. 1., kada ga slave oni koji poštuju stari julijanski kalendar, posjetili su tradicionalno Dom za stare u Petrovcu, koji vode časne sestre Franjevke na čelu s upraviteljicom samostana Sveti Vid m. Benediktom.

Općinska javna ustanova „Muzeji” Kotor darivala je  novogodišnje paketiće djeci grada Perasta, čime je nastavljena lijepa praksa prazničnog druženja peraških mališana u palači Bujović – Muzeju grada Perasta.

Novogodišnja fešta za najmlađe stanovnike Perasta priređuje se već sedmu godinu zaredom uz prigodan dječji kulturni program, a jednu od najljepših bokeljskih palača ni ovog puta nije zaobišao Djed Mraz. Podijeljeno je više od stotinu paketića predškolskoj i djeci koja pohađaju osnovnu školu.

Mjesna zajednica Stari grad u susret božićnim i novogodišnjim praznicima, ove godine po osmi put, nagradila je najljepše ukrašene prozore, izloge, terase, hotele, ulice, javne ustanove.

Tročlani  žiri je u Jazz klubu Evergreen, ocjenjivao je maštovitost, originalnost i različitost u odnosu na prethodnu godinu a van konkurencije su bili izlozi koji nisu bili vidljivi noću.

Direktorica Turističke organizacije Kotor Ana Nives Radović izrazila je zahvalnost svim sugrađanima koji doprinose da grad izgleda lijepo tokom novogodišnjih i božićnih praznika.

Utorak, 31. prosinca 2019.

 Predsjednik Općine dr. Siniša Kusovac i Sekretarijat za mlade, sport i socijalna pitanja priredili su prijem za djecu RE populacije i uručenje novogodišnjih paketića.

Uz Djeda Mraza i jelku, u prepunoj dvorani, uručeni su paketići za 160 mališana, koje je pozdravio predsjednik Kusovac.

 „Turistička organizacija Tivat obavještava javnost da je web sajt TO Tivat bogatiji za jednu novu kategoriju, što upotpunjuje ponudu sadržaja promocije grada. Riječ je o virtuelnom prikazu opštine Tivat, kojem možete pristupiti na web adresi www.tivat.travel.  Kroz virtuelnu šetnju posjetioci sajta imaju mogućnost da na detaljan način upoznaju sve obilježene lokalitetete i atrakcije u opštini Tivat, na potezu od Lepetana do Luštice. Pomenuta tura će se u narednom periodu udopunjavati sa novim detaljnijim tačkama i opisom istih.

Skupština Udruženja bibliotekara Crne Gore   održana je  27. 12. 2019. godine u Nacionalnoj biblioteci Crne Gore ,,Đurđe Crnojević’’ na Cetinju. Brojne delegate, koji su došli iz svih krajeva Crne Gore pozdravila je predsjednica Udruženja, bibliotekarska savjetnica Jasmina Bajo  i čestitala svim bibliotečnim radnicima i osoblju koje obavlja bibliotečno-informacijsku djelatnost  27. 12., Dan bibliotekara Crne Gore. Na Cetinju je 27. 12. 1952. godine formirano Društvo bibliotekara Narodne Republike Crne Gore i taj datum se obilježava kao Dan bibliotekara Crne Gore.

Stranice