kolovoza 2020

Poštovani građani Tivta, Kotora, Crne Gore,

svi smo mi jučer imali priliku olovkom zaokružiti ono što ostavljamo svojoj djeci. Možda vam se nije činilo važnim, no jučer su ego i taština, sebeljublje i jal odredile put ne samo Hrvatima nego i proeuropskoj Crnoj Gori, koja se sinoć nalazila pod tuđim zastavama. Pucnjava i auto sirene dugo će vas podsjećati na nemile 90.-e.

Ponedjeljak, 31. kolovoza 2020.

Ne prekidajući višestoljetnu tradiciju, a poštujući mjere Vlade Crne Gore i NKT-A, tradicionalna manifestacija – fešta nad feštama „Bokeljska noć 2020.“ održana je minulog vikenda preko online platforme  - facebook stranice JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor i site-a  bokeljska.me.

Ovo je  prvi interaktivni online događaj u organizaciji kotorskog Kulturnog centra, a u režiji i produkciji Aleksandra Kaluđerovića.

Adrijan Vuksanović, nositelj liste Hrvatske građanske inicijative „HGI. Svim srcem za Crnu Goru!“,  glasovao je na izbornom mjestu u Donjoj Lastvi  te time obavio svoju građansku dužnost.

 „Značajan dan za državu Crnu Goru  i vjerujem da ćemo i kao društvo pokazati tijekom ovog izbornog procesa   odgovornost i zrelost“ -  izjavio je Vuksanović nakon glasovanja.

Osmi Festival svjetske književnosti nakladnika Frakture održat će se u prilagođenom obliku od 6. do 12. rujna u Zagrebu, a u programu će sudjelovati 60-ak autora iz 12 zemalja, od kojih će neki na festivalu gostovati uživo pred kamerama a neki iz svojih domova ili tv studija. Kako se ističe u najavi, u godini u kojoj je pandemija promijenila paradigmu društvenih odnosa i našeg shvaćanja sebe, kada se književnost i kultura više nego ikada pokazuju esencijalnim životnim potrebama, 8.

U video zapisima pogledajte kako su govorili najveći autoriteti Kotorske biskupije, don Gracija Brajković i don Branko Sbutega.

Ispred crkve svetog Nikole, prethodne večeri nastupili su mladi glazbenici, polaznici master class radionice za violinu profesora Vujadina Krivokapića s Muzičke akademije Cetinje. Klavirsku suradnju na koncertu pružio je profesor klavira i korepetitor Aleksej Molčanov.

U kompleksu nekadašnje crkve i samostana sv.

Petak, 28. kolovoza 2020.

Glazbeno- zabavna večer, u organizaciju Hrvatske kulturne udruge Stađuni od kulture, a pod pokroviteljstvom Općine Kotor - Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti, održalo se sinoć na Pjaci od kina u Kotoru, gdje su se mališani družili s pjesmom u stihu i notama, a sve to začinili klapskom pjesmom.

Tradicionalna manifestacija – fešta nad feštama „Bokeljska noć 2020.“ održat će se ove godine samo online,  putem facebook stranice JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor i portala  bokeljska.me.

Ovo će biti prvi interaktivni online događaj u organizaciji kotorskog Kulturnog centra, a u režiji i produkciji Aleksandra Kaluđerovića.

U akvatoriju kotorskog zaljeva publici će se, u tri đira,  predstaviti 30 alegorijskih barki koje će konkurirati za nagrade i to:

-  Treća nagrada – 200,00

-  Druga nagrada- 300,00

-  Prva nagrada – 500,00

U Galeriji solidarnosti, koja djeluje u okviru Općinske javne ustanove “Muzeji” Kotor, organizira  se izložba fotografija “Boka između treptaja” Ranka Maraša iz Risna, čije će najnovije radove publika biti u prilici  pogledati od 29. 8. do 4. 9.

Stranice