listopada 2020

Povodom smrti mitropolita Amfilohija Hrvatska građanska inicijativa izražava sućut Mitropoliji crnogorsko - primorskoj, njenom svećenstvu i vjernom puku. U duhu civilizacijskog odnosa i kršćanskih vrijednosti koje smo kao vjernici dužni nasljedovati u svim prilikama, svoj odnos iskazujemo riječima - pokoj vječni daruj mu Gospodine! 

Hrvatska građanska inicijativa

Radovi na povezivanju Herceg Novog na sistem Regionalnog vodovoda, po tvrdnjama izvođača radova, bit će završeni do 20. prosinca. Radovi se izvode na području općine Tivat od kraja svibnja, a građani Tivta obraćali su se ovim povodom predsjedniku Općine Željku Komnenoviću. Jučer je održan sastanak općinske uprave s predstavnicima JP Regionalni vodovod crnogorsko primorje i izvođačem radova.

Novi predsjednik Upravnog odbora Unije lokalnih javnih emitera Crne Gore (ULES CG) je Dragan Popadić, direktor Radio Tivta, dok je potpredsjednik Milo Džaković, glavni i odgovorni urednik Radio televizije Pljevlja.

Upravni odbor je na jučerašnjoj telefonskoj sjednici jednoglasno izabrao Popadića i Džakovića, koji će u narednom četverogodišnjem mandatu predstavljati udruženje. Priopćeno je da su na ove pozicije izabrani zbog profesionalnosti u radu i kontinuiranog angažmana u udruženju i ukazivanja na značaj i ulogu lokalnih javnih emitera.

U godini u kojoj slavi 71. rođendan, Ansambl LADO održat će tri svečana koncerta u svom rođendanskom mjesecu, 16. i 20. studenoga u Hrvatskom narodnom kazalištu, te 24. studenoga u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Izložba fotografija, autora Duška Miljanića,  pod nazivom “Lica mog vremena” upriličit će se u Muzeju i galeriji Tivat  2.11.2020. godine, s početkom u 19 sati.

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU) u prigodi 1600. godišnjice smrti sv. Jeronima organizira međunarodni interdisciplinarni znanstveni skup "Hrvatska kultura i sveti Jeronim", koji će se održati 3. i 4. studenoga u Knjižnici HAZU u Zagrebu.

Zbirku pjesama Drage Štambuka "Zlato i prah kraljeva" inspiriranu arheološkim i povijesno-umjetničkim spomenicima te likovima grčko-rimske i egipatske mitološke baštine, objavio je zagrebački Arheološki muzej.

Petak, 30. listopada 2020.
Foto: Sever Zolak

U crnogorskom kompleksu Porto Montenegro Dino Merlin je premijerno predstavio video spot za pjesmu Mi. Ovo je prvi singl s nadolazećeg, dvanaestog po redu albuma ovog kantautora. Videospot je u samo 13 sati na YouTubeu pregledan više od 650 tisuća puta, a već se u cijeloj regiji nalazi i u samom vrhu trendinga.

Na poziv predsjednika Općine Tivat Željka Komnenovića, tivatsku lokalnu upravu jučer su posjetili generalni sekretar Zajednice općina  Crne Gore, Refik Bojadžić i pomoćnik sekretara Zajednice za sistem lokalne samouprave Saša Šćekić. Sastanku upriličenom u kabinetu prisustvovali su i potpredsjednici tivatske općine Vladimir Arsić i Goran Božović.

Bojadžić i Šćekić su čestitali predsjedniku i potpredsjednicima općine  izbor na funkciju, poželjevši im uspješan rad, u interesu grada i građana.

Četvrtak, 29. listopada 2020.

Na priloženom videu pogledajte emisiju „Neskriveno“ na Srpskoj TV, u kojoj su sudjelovali Adrijan Vuksanović, predsjednik Hrvatske građanske inicijative i Radovan Marić, nositelj liste Hrvatske reformske stranke na nedavno održanim izborima u Crnoj Gori. 

Stranice