hkdnapredak.com

Europska konferencija Karpata kao dio XXXIV. Ekonomskog foruma održana je od 6. do 8. rujna u Karpaczu, Poljska.

Ekonomski forum je najveća i najvažnija konferencija u srednjoj i istočnoj Europi.

Forum već preko 30 godina okuplja političke, gospodarske i društvene lidere iz više od 60 zemalja svijeta. Služi kao platforma zahvaljujući kojoj najvažnije osobe europske politike i gospodarstva mogu razmijeniti svoja mišljenja.

Iz tiska je ovih dana izašao Napretkov zidni kalendar za 2022. godinu. Tema kalendara su skulpture iz zbirka umjetnina sa svojim stalnim postavom pod nazivom “Majka“ iz Galerije „Majka“, a koja se nalazi u sklopu franjevačkog samostana sv. Ante Padovanskoga na Humcu u Ljubuškom.

Riječ je o pokretnoj izložbi na kojoj će se prezentirati umjetničke fotografije stećaka s lokaliteta pod zaštitom UNESCO-a na području Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Sve fotografije su upotpunjene detaljnim tekstualnim objašnjenjima, uključujući opis područja na kojem je stećak fotografiran te pojedinosti o samom spomeniku.

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća u Hrvatskom narodnom kazalištu, uz dodjelu nagrada zaslužnim pojedincima i kolektivima, obilježeni su Dan Grada Zadra i blagdan sv. Krševana. Svečanosti su se uz domaćine odazvali predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, ministar obrane Damir Krstičević, saborski zastupnici, državni tajnici, rektorica Sveučilišta u Zadru prof. dr. sc. Dijana Vican, župan Božidar Longin, nadbiskup mons. Želimir Puljić, general Ante Gotovina, gradonačelnici Splita, Šibenika, Imotskog, Senja…

Prvi put od obnove rada HKD Napredak (29.9.1990 godine) i izbora prof. dr. Franje Topića za predsjednika koji je tu funkciju uspješno obnašao i „živio“ punih 29 godina, zastupnici će na sjednici 66. Glavne izborne skupštine HKD birati novog predsjednika Društva.

Srijeda, 05. lipnja 2019.

U cijelosti vam prenosimo intervju s prof. dr. sc. Vandom Babić, koji je vodio Miroslav Landeka. 

Hrvatsko kulturno društvo Napredak – Glavna podružnica Mostar organiziralo je u  Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru predstavljanje knjiga prof. dr. Vande Babić “Kulturalno pamćenje – ogledi o hrvatskoj kulturi i književnosti Boke” i “Boka kotorska, zaljev svetaca i hrvatske kulture” .

Profesorice Babić kakvi su dojmovi iz Mostara?

Četvrtak, 30. svibnja 2019.

Hrvatsko kulturno društvo Napredak – Glavna podružnica Mostar u četvrtak, 30. svibnja, s početkom u 19 sati u Maloj dvorani/amfiteatru Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače, organizira predstavljanje knjiga prof. dr. sc. Vande Babić „Kulturno pamćenje-ogledi o hrvatskoj kulturi i književnosti Boke“ i „Boka kotorska, zaljev svetaca i hrvatske kulture“ i premijera dokumentarnog filma „Kad splasnu jedra“, scenarista i redatelja Bože Vodopije.

Stranice

Subscribe to RSS - hkdnapredak.com