Povijesna skupština HKD Napredak 6. srpnja 2019. godine u Sarajevu

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 03. srpnja 2019. - 8:43

Prvi put od obnove rada HKD Napredak (29.9.1990 godine) i izbora prof. dr. Franje Topića za predsjednika koji je tu funkciju uspješno obnašao i „živio“ punih 29 godina, zastupnici će na sjednici 66. Glavne izborne skupštine HKD birati novog predsjednika Društva.

Na Skupštini će se pored izbora predsjednika birati i novi dopredsjednici, članovi Središnje uprave, članovi Nadzornog i Stegovnog suda te razmatrati izvješća o radu Središnje uprave i predsjednika Društva, Nadzornog odbora, Stegovnog suda te podružnica i udruga. Glavnoj skupštini nazočit će predstavnici gotovo svih Napretkovih podružnica i bit će to ujedno i prilika da se na jednom mjestu čuje glas o radu i uspjesima Napretkovih djelatnika, da se kroz formalne i neformalne susrete i druženja razmjene mišljenja i iskustava.

Skupštini će nazočiti i jeruzalemski patrijarh u mirovini mons. Fouad Twal, koji će nakon završetka Skupštine služiti svetu misu u sjemenišnoj crkvi sv. Ćirila i Metoda (koji su i zaštitinici Napretka), zatim predsjednik talijanskog Kršćanskog radničkog pokreta (MCL) gospodin Carlo Costalli, kopredsjednik Europskog centra za radnička pitanja (EZA) gospodin Piergiorgio Sciacqua te brojni uglednici iz kulturnog, vjerskog i javnog života naše zemlje i inozemstva i diplomatskog kora.

HKD Napredak utemeljeno je davne 1902. godine, član je UN-ovih nevladinih udruga, ima više od 20.000 članova u 63 podružnice i 4 povjerenstva u BiH, Hrvatskoj, Austriji, Njemačkoj, Kanadi i SAD-u.

66. Glavna izborna skupština Hrvatskog kulturnog društva Napredak održat će se u subotu 6. srpnja 2019. godine u 11 sati u Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu, Josipa Stadlera 5, Sarajevo.