Najnovijie

Emisija „Argumenti“ na temu „Hrvati u Crnoj Gori – stanje i perspektive“

U emisiji  „Argumenti“, HKR – a, na temu Hrvati u Crnoj Gori – stanje i perspektive, gostovali su prof. dr. Roko Mišetić – prorektor HKS-a, povjesničar Marko Perčin, kao i fotograf i književnik Dražen Zetić. 

Pročitajte više

Svilarstvo Prčanja

Poznato je da je put svile promjenio povijest Europe, a Venecija se zahvaljujući najvećem dijelu  trgovinom svilom obogatila.

Pročitajte više

Lodama počele tradicionalne Tripundanske svečanosti u Kotoru

Pred  štovateljima kotorskog patrona Svetoga Tripuna, Tomislav Radović iz Kotora je nastupio kao Mali admiral Bokeljske mornarice, izgovarajući pohvale Svetome Tripunu, tzv. Lode. Lode su izgovorene po 1213. put, točno u podne.

Pročitajte više

Program proslave sv. Tripuna, zaštitnika grada i biskupije

Svečanosti u čast sv. Tripunu, zaštitniku grada Kotora i biskupije, održat će po navedenom rasporedu:

Pročitajte više

O „Bokunu Boke“ s Anom Tolić

U današnjoj emisiji Bokobrana ugostili smo Anu Tolić, a povod razgovora je nedavno  održana promocija njene knjige „Bokun Boke”.

Pročitajte više

Posjet delegacije Privredne komore CG Hrvatskoj gospodarskoj komori

Delegacija Privredne komore Crne Gore na čelu s predsjednicom dr.  Ninom Drakić boravila je u posjetu Hrvatskoj gospodarskoj komori, gdje im je domaćin bio predsjednik krovne privredne asocijacije Republike Hrvatske, Luka Burilović.

Pročitajte više

Poziv Amaterskog kazališta HNV-a

Amatersko kazalište Hrvatskog nacionalnog vijeća objavljuje poziv za sudjelovanje u novoj predstavi naziva „Vječno će zvoniti naši kampanjuli“, koja se priprema za natjecateljski program na Festivalu kazališnih amatera u Vodicama, od 20. do 22.

Pročitajte više

Svila u Konavlima

Ministarstvo kulture i medija Hrvatske je stavilo pod preventivnu zaštitu Tradicijsko umijeće svilogojstva i svilarstva tj „Držanje bubica“ i dudovog svilca u Konavlima.

Pročitajte više

Stranice