"MLADOST" PEDESETA OBLJETNICA

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 02. prosinca 2011. - 1:36
Autor: 

U galeriji „Buća" sinoć je povodom 50-te obljetnice Foto kino i video kluba „Mladost" iz Donje Lastve priređena retospektivna izložba umjetničkih fotografija, revija amaterskih filmova, izložba nagrada i priznanja kluba i njegovih članova.
Foto sekcija osnovana je u okviru foto kluba „1.maj" još davne 1957 godine. Prvi kurs je održan u Gornjoj Lastvi a predavač je bio tivatski fotograf Anton Tonći Nikolić. Samostalni Foto kino klub „Mladost" zvanično je osnovan 1961 god.

"Kazano fotografskim riječnikom ovo večeras je velika značajna grupna fotografija čija ekspozicija traje pedest godina" kazao je Neven Staničić izvršni producent Centra za kulturu Tivat. Članovi kluba dobitnici su brojnih nagrada na međunarodnim, jugoslovenskim i crnogorskim takmičenjima.
Izložbu je otvorio predsjednik Anton Marković a počasni član kluba i bivši dugogodišnji predsjednik općine Tivat Mato Krstović uručio je zahvalnice Andjelku Stjepčeviću, Krstu Kiku Tomičiću i Antonu Markoviću.
Andjelko Stjepčević jedan od osnivača kluba izrazio je nadu da će današnji zaljubljenici u fotografiju i film nastaviti sa radom u klubu koristeći suvremenu tehnologiju.
Svečanoj proslavi prisustvovali su fotograf i prvi predavač Anton Tonći Nikolić, najstariji crnogorski fotograf 91-godišnji Ivan Vulanović i poznati crnogorski autor dokumentarnih filmova Momir Matović koji nam je kazao kako je mnogo toga naučio kroz suradnju sa Foto kino i video klubom „Mladost" iz Donje Lastve.
Ova izložba izazvala je ogromno interesovanje Tivćana i gostiju, galerija „Buća" je bila premala da primi sve one koji su došli da svojim prisustvom uveličaju ovaj značajan jubilej, pola stoljeća Foto kino i video kluba „Mladost".
 
Audio: Anđelko Stjepčević - Osnivač  kluba

Audio: Anton Marković - Predsjednik kluba

Audio: Mato Krstović - Počasni član kluba

Audio: Neven Staničić - CZK Tivat