GLAVNI PREGOVARAČ CRNE GORE SA EUROPSKOM UNIJOM SASTAO SE SA RUKOVODSTVOM HGI-A

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 02. veljače 2012. - 7:12
Autor: 

Glavni pregovarač Crne Gore sa Europskom unijom Aleksandar Andrija Pejović sastao se sa Predsjednicom HGI-a Marijom Vučinović i zastupnicom HGI-a u Parlamentu Crne Gore, Ljerkom Dragičević.
Nakon pozdravnih riječi konstatirano je da su europske integracije proces koji će ojačati Crnu Goru u demokratičnosti i modernizaciji države.Ocjenjeno je da manjinske zajednice moraju biti članovi radnih grupa i pregovaračkih timova .
S obzirom da Crna Gora najviše koristi model Hrvatske koja je u pregovorima „najsvježija", HGI će spremno pružiti svu konkretnu i logističku pomoć, saopšteno je nakon jučerašnjih razgovora.

HGI bezrezervno podržava europske integracije CG, jer to vide kao kvalitetno, trajno i neminovno rješenje za sve građane Crne Gore i sve nacionalne manjine koje žive ovdje i državotvorni su narod Države Crne Gore, te i punopravni građani Crne Gore.
Sudionici razgovora su se suglasili da Hrvati kao i drugi manjinski narodi trebaju biti članovi pregovaračkih timova i radnih grupa, da nesebično budu od pomoći gdje god je to potrebno, te također da pored logističke, pruže i onu najvažniju, konkretnu pomoć i potporu.
Zaključeno je također da je velika obveze kako na pregovaračkom timu i Vladi, tako i na Skupštini Crne Gore, na svim pripadnicima svih partija u Crnoj Gori, svim građanima Crne Gore, na svim medijima i NVO, za dobar, siguran i brz ulazak u EU, stoji u priopćenju Hrvatske građanske inicijativa.